FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: Crobexi prekinuli 5-dnevni negativni niz

Autor: scvi
ZAGREB, 17. veljače 2012. (Hina) - Prekinuvši petodnevni negativni niz, indeksi Zagrebačke burze danas su blago ojačali, no trguje se i dalje oprezno zbog brojnih rizika.

Crobex indeks oko podneva bio je u plusu 0,33 posto, na 1.734 boda, a Crobex10 0,19 posto, na 969 bodova. Prekinuli su tako 5-dnevni negativni niz, tijekom kojeg je Crobex oslabio 2,77 posto, a Crobex10 3,2 posto.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 9,85 milijuna kuna, što je otprilike 5,4 milijuna kuna više nego jučer u ovo doba.

„Očekivano, nakon 5-dnevne korekcije Crobexa, indeksi su se danas blago oporavili. No, trguje se i dalje oprezno uslijed brojnih rizika, od gospodarskih izgleda za ovu godinu do eksternih čimbenika, poput dužničke krize u eurozoni“ kaže Dalibor Balgač, analitičar odjela Ekonomskih istraživanja Hypo Alpe Adria banke.

Najveći promet ostvaren je dionicom HT-a, 4,3 milijuna kuna, a cijena joj je blago oslabila, za 0,19 posto, na 227,95 kuna.

Milijunski promet ostvaren je i dionicom PBZ-a, a cijena joj je oslabila 0,38 posto, na 470 kuna.

Većina ostalih najlikvidnijih izdanja ostvarila je rast cijene, pri čemu se po dobitku od 12,27 posto izdvaja dionica Viadukta.

Znatniej je ojačala i dionica Ingre, za 6,44 posto, te Atlantske plovidbe, za 3,67 posto i Ericssona Nikole Tesle, za 3,5 posto.

Oporavku Crobexa pripomoglo je dobro raspoloženje na europskim burzama. Cijene dionica na europskim burzama dosegnule su jutros najviše razine u šest i pol mjeseci jer ulagači vjeruju da će Grčka u ponedjeljak dobiti drugi paket međunarodne pomoći i tako izbjeći bankrot.

Trenutno su londonski Ftse, frankfurtski DAX i pariški CAC u plusu između 0,26 i 0,92 posto.

* HAAB upućuje čitatelje ovog teksta na web stranicu http://www.hypo-alpe-adria.hr , gdje su sadržane sve zakonske objave potrebne u svezi izrade te objavljivanja investicijskih istraživanja.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙