FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: dionica Magme potonula 17 posto

Autor: scvi
ZAGREB, 19. siječnja 2012. (Hina) - Na Zagrebačkoj burzi indeksi i danas stagniraju, a u vrlo slaboj trgovini izdvaja se dionica Magme zbog pada cijene za 17 posto.

Oko podneva indeksi su stagnirali, pri čemu je Crobex iznosio 1.722 boda, a Crobex10 965 bodova.

Redovni promet dionicama dosegnuo je svega 1,4 milijuna kuna, što je otprilike kao i jučer u ovo doba.

„Prilično je depresivna atmosfera na domaćem tržištu. U prvom satu trgovanja provedeno je svega 100-tinjak transakcija, što je vrlo zabrinjavajuć i loš signal. Između pojedinih transakcija zna proći i po sedam minuta“, ističe Roman Rinkovec, nezavisni burzovni analitičar.

Slabu likvidnost, koja je posljednjih dana sve izraženija, Rinkovec povezuje i s pojačanim oprezom investitora pred nedjeljni referendum o ulasku u Europsku uniju.

„Nakon nedjelje, bude li odluka građana za ulazak u EU, barem će jedna neizvjesnost biti uklonjena s burze. No, budu li građani odlučili protiv ulaska, tržište kapitala zasigurno će negativno reagirati“, ističe Rinkovec.

Najveći promet do podneva ostvaren je dionicom HT-a, u visini od svega 261.000 kunu. Cijena joj stagnira na 242 kune.

Solidan promet, 253.000 kuna, danas je ostvaren dionicom Zagrebačke banke, a cijena joj stagnira na 39,4 kune.

Po cjenovnim kretanjima ističe se dionica Magme, čija je cijena potonula za 17 posto na svega 2 kune. Do sada je protrgovano 6.954 komada te dionice.

„Donedavno smo imali dionice po cijeni jedne kave, a sada imamo i dionicu koja košta manje od jedne lizalice“, slikovito ističe Rinkovec.

Cijena te dionice pod pritiskom je nakon što su iz Magme ranije ovoga tjedna izvijestili da zbog blokade računa nisu mogli izvršiti redovni otkup dva komercijalna zapisa, s dospijećem 18. siječnja.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙