FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: dobitonosne prodaje ponovno spustile Crobexe

Autor: scvi
ZAGREB, 13. veljače 2012. (Hina) - Unatoč pozitivnim signalima s europskih tržišta, na Zagrebačkoj burzi i danas su indeksi kliznuli naniže pod utjecajem dobitonosnih prodaja te uoči sutrašnjeg intenzivnije objave financijskih izvješća kompanija.

Crobex indeks oko podneva bio je u minusu 0,5 posto na 1.757 bodova, a Crobex10 0,62 posto, na 986 bodova.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 4,2 milijuna kuna, što je otprilike 1,2 milijuna više nego u petak u ovo doba.

„Nakon minusa u petak, i danas je na domaćem tržištu nastavljeno blago klizanje Crobexa. Posljedica je to nastavka realizacije dobitonostnih prodaja nakon sedam dana uzastopnog rasta cijena dionica“, kaže Davor Špoljar, stariji analitičar tržišta kapitala u Erste&Steiermaerkische bank.

Najlikvidnija je zasad dionica HT-a, s 805.000 kuna prometa. Pred sutrašnju objavu financijskog izvješća za proteklu godinu, cijena joj je blago pala, za 0,3 posto na 239,4 kune.

Sutra se očekuje intenziviranje sezone objave financijskih izvješća kompanija za prošlu godinu, pri čemu su od 'zvučnijih' korporativnih imena objavu najavili još i Petrokemija i Janaf.

Po visini prometa slijedi dionica Valamar Adrie, s ostvarenih 787.000 kuna prometa, i rastom cijene za 2,35 posto, na 80 kuna.

Među likvidnijim izdanjima po cjenovnom gubitku izdvajaju se dionice Franka, kojima je cijena pala 8,5 posto, potom Ingre, za 5,56 posto, te Podravke, za 2,75 posto.

Na europskim su burzama cijene dionica jutros porasle, nakon što je grčki parlament prihvatio nove mjere štednje, čime su povećani izgledi da će ta članica eurozone dobiti drugi paket međunarodne pomoći i tako izbjeći bankrot. Trenutno u pariški CAC, frankfurtski DAX i londonski Ftse indeks u plusu između 0,5 i 1 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙