FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: porast prometa, indeksi stagniraju

Autor: scvi
ZAGREB, 31. siječnja 2012. (Hina) - U živahnom današnjem trgovanju na Zagrebačkoj burzi pozornost investitora ponajviše privlače dionice Croatia osiguranja te HT-a i Ericssona Nikole Tesle, a porastu prometa znatno je pridonijela i transakcija dionicom Slatinske banke.

Indeksi međutim stagniraju, jer dionice koje ostvaruju snažan skok cijena, Croatia osiguranja i Slatinske banke, nisu sadržane u njima.

Tako je oko podneva Crobex indeks bio je u plusu 0,32 posto, na 1.743 boda, dok je Crobex10 stagnirao na 985 bodova.

Redovni promet dionicama dosegnuo je gotovo 13 milijuna kuna, što je otprilike dvostruko više nego jučer u ovo doba.

„Trgovanje je živahnije nego prethodnih dana, ponajviše zahvaljujući transakciji dionicom Slatinske banke. Indeksi su oko podneva stagnirali, a u većem fokusu investitora i dalje su dionice Croatia osiguranje i HT-a. Također, prati se objava financijskih izvješća kompanija za zadnje lanjsko tromjesečje“, ističe Danijela Sporiš, brokerica i investicijska savjetnica u investicijskom društvu Credos.

Najlikvidnija je dionica Croatia osiguranja, s 3,2 milijuna kuna prometa. U fokusu je investitora zbog moguće Adrisove kupnje 30-postotnog udjela u toj tvrtki. Cijena njezine dionice skočila je danas gotovo 10 posto, na 6.800 kuna, nakon jučerašnjih gotovo 30 posto.

Slijedi dionica Slatinske banke, s 3,15 milijuna kuna prometa i skokom cijene za 8,5 posto, na 105 kuna.

Milijunski promet, u visini od 2,7 milijuna kuna, ostvaren je i dionicom HT-a. Cijena joj je oslabila 0,3 posto, na 239 kuna.

Nešto više trguje se također i dionicom Ericssona Nikole Tesle. Uz promet od 727.000 kuna, cijena joj je ojačala 0,57 posto, na 1.279 kuna.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙