FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: dionica ERNT-a najviše doprinijela blagom jačanju Crobexa

Autor: scvi
ZAGREB, 25. siječnja 2012. (Hina) - U skromnom današnjem trgovanju na Zagrebačkoj burzi u nešto većem fokusu investitora dionica je Ericsson Nikole Tesle, čiji je skok cijene za gotovo 4 posto ponajviše doprinio blagom jačanju Crobexa.

Oko podneva Crobex je bio u plusu 0,14 posto, na 1.718 bodova, a Crobex10 0,11 posto, na 964 boda.

Redovni promet dionicama dosegnuo je gotovo 3 milijuna kuna, što je otprilike kao i jučer u ovo doba.

„Današnjem blagom rastu Crobexa najviše je doprinijela dionica Ericssona Nikole Tesle, koja je poskupjela gotovo 4 posto. No, općenito tržište je i nadalje prilično umrtvljeno“, ističe Stjepan Laća, glavni analitičar društva za upravljanje investicijskim fondovima ST Invest.

Dionicom Ericssona Nikole Tesle do podneva je ostvaren promet nešto iznad milijun kuna, a cijena joj je porasla 3,97 posto, na 1.142 kune.

Slijedi je dionica HT-a, s prometom od 939.000 kuna prometa. Cijena joj je oslabila 0,11 posto, na 240,57 kuna.

Nešto više trguje se još i dionicom Ine, čija je cijena pala 1 posto, na 3.725 kuna, te dionicom Ingre, koja je pojeftinila 1,34 posto, na 5,14 kuna.

„S tehničkog aspekta, važna potpora Crobexu nalazi se na 1.706 bodova. Probije li na zatvaranju tu potporu, Crobex bi mogao potonuti i do 1.650 bodova“, ocjenjuje Laća.

U međuvremenu, na europskim burzama prevladava negativno raspoloženje, zbog slabijih nego što se očekivalo poslovnih rezultata švedskog Ericssona, što je negativno utjecalo na cjelokupni tehnološki sektor.

Terminski indeksi na Wall Streetu zasad ne upućuju na jasan smjer kretanja tržišta dok investitori očekuju rezultate sa sastanka Fedova Vijeća za operacije na otvorenom tržištu.

„Bit će vrlo zanimljivo vidjeti što će danas Vijeće za operacije na otvorenom tržištu odlučiti, s obzirom da su početkom ove godine u njegov sastav ušla tri nova člana koja su sklona labavljenju monetarne politike. Zasad se trguje vrlo oprezno“, ističe Laća.

Nove smjernice investitorima dat će i današnji podatak o prodaji postojećih kuća u SAD-u, koji bi trebao pokazati kakva je situacija na američkom tržištu nekretnina.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙