FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 4. veljače 2012. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Ruski tenisač Mihail Južni i Slovak Lukaš Lacko finalisti su sedmoga izdanja ATP turnira Zagreb Indoors u Domu sportova. Južni je u prvom polufinalu za sat i pol igre slavio protiv Nijemca Michaela Berrera s 6:3, 6:4, dok je Lacko iznenadio bivšega pobjednika Zagreba Cipranina marcosa Baghdatisa s 7:5, 7:6 (3). Južni je do pobjede protiv Berrera došao puno lakše nego u petak, kada je u sjajnom četvrtfinalu u tri seta izbacio Ivu Karlovića. Južni je od četiri prilike za obrat iskoristio čak tri i našao je rješenje za igru Berrera, kojemu nije uspjelo da se i po treći puta plasira u finale Zagreba. Rus će u nedjelju igrati u svome 18. finalu u karijeri, a dosad je osvojio sedam naslova, no posljednji prije dvije godine u Kuala Lumpuru. Na putu prema naslovu stajat će mu 97. tenisač svijeta, 24-godišnji Slovak Lacko, kome će to biti prvo finale u karijeri. Lacko je u dva seta nadigrao Baghdatisa, koji je u drugom setu imao vodstvo od 4:1.

Finalni dvoboj igra se u nedjelju u 16 sati, a bit će to prvo finale bez hrvatskih tenisača.

ZAGREB

U susretima 14. kola Lige 6 Jadranske vaterpolske lige zagrebačka Mladost je na domaćem terenu poražena od riječkog Primorja EB sa 8-13, dok je u Dubrovniku Jug CO pobijedio Jadran iz Herceg Novog sa 13-7. Većina utakmica je odgođena zbog loših vremenskih uvjera, snježnih mećava i jakog vjetra, što je spriječilo putovanje momčadi na gostovanja. U Ligi 6, koja se igra za prvaka, odgođen je susret Pro Recca i Mornara BS, dok su u Ligi 7 odgođeni svi predviđeni susreti (Primorac - Koper, Medveščak - Šibenik, POŠK - Jadran ST) i bit će odigrani 25. veljače.

REZULTATI:

Mladost - Primorje EB 8-13

Jug CO - Jadran HN 13-7

Poredak:

1. Pro Recco 36

2. Jug CO 34

3. Primorje EB 33

4. Mladost 25

5. Jadran HN 23

6. Mornar BS 21

BERLIN

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 20. kola Bundeslige Hamburger je na domaćem terenu protiv Bayerna odigrao 1-1, a izjednačujući gol za Bavarce zabio je Ivica Olić (71), dok je strijelac za HSV bio Jacopo Sala (23). Olić je ušao u igru u 64. minuti, a već u 71. zabio je za 1-1. Hrvatski reprezentativac najbolje se snašao u gužvi nakon kornera i pospremio je loptu u mrežu. Danijel Pranjić bio je na klupi za pričuve Bayerna.

Kod HSV-a Mladen Petrić igrao je do 71. minute, a Ivo Iličević ušao je u igru u 75. U subotu su sve vodeće momčadi remizirale, pa je time profitirala Borussia Dortmund koja je jučer slavila kod Nuernberga. Wolfsburg i Borussia Moenchengladbach su odigrali 0:0, a hrvatski napadač Marijo Mandžukić je za domaćine igrao od 46. minute. Bayer Leverkusen kod kuće nije uspio pobijediti Stuttgart (2:2). Vedran Ćorluka je igrao cijelu utakmicu za domaćine, a gosti su do boda došli u zadnjim trenucima. Slično je prošao i Schalke koji je u Gelsenkirchenu igrao samo 1:1 protiv Mainza. Hoffenheim i Augsburg su igrali 2:2, a Srđan Lakić je za domaćine ušao u 75. minuti. Hannover je slavio u Berlinu kod Herthe.

U nedjelju su na rasporedu susreti Freiburg - Werder Bremen, te Kaiserslautern - Koeln.

REZULTATI

Schalke 1 - Edu (59)

Mainz 1 - Zidan (15)

----

Hoffenheim 2 - Mlapa (38), Salihović (51-pen)

FC Augsburg 2 - Mölders (31), Langkamp (72)

----

Hertha Berlin 0

Hannover 1 - Abdellaoue (68)

----

Bayer Leverkusen 2 - Kiessling (11), Rolfes (47-pen)

Stuttgart 2 - Schieber (23), Harnik (89)

----

Wolfsburg 0

Borussia Mönchengladbach 0

----

Hamburger SV 1 - Jacopo Sala (23)

Bayern 1 - Ivica Olić (71)

EILAT/ZAGREB

Hrvatske tenisačice pobjedom su zaključile nastup na turniru Prve grupe Fed Cupa koji se igrao u Eilatu u Izraelu.

Nakon što su pobjedom nad Luksemburgom osigurale ostanak u ovom rangu, u subotu su u razigravanju za mjesta bile bolje od Bosne i Hercegovine. Rezultat je bio 2:0, a posebno vrijedi istaknuti da je do prve pobjede za Fed Cup reprezentaciju došla 15-godišnja Donna Vekić, svladavši sa 6:2, 6:0 Anitu Husarić. Na 2_0 povisila je Tereza Mrdeža, kojoj je Jasmina Tinjić predala meč nakon što je izgubila prvi gem. Dvoboj parova nije odigran jer je pobjednik bio odlučen i nije imao utjecaja kome će pripasti bodovi za Fed Cup renking.

HRVATSKA - BOSNA I HERCEGOVINA 2:0

Vekić - Husarić 6:2, 6:0, Mrdeža - Tinjić 1:0, predaja.

CHAMONIX

Najbolji svjetski skijaš Ivica Kostelić ostao je u subotu bez bodova nakon spusta koji se vozio za Svjetski kup u Chamonixu gdje je zauzeo tek 48. mjesto s vremenom 2:06.79 i zaostatkom od 3,54 sekunde za pobjednikom Kanađaninom Janom Hudecom (2:03.25), dok je Natko Zrnčić-Dim zauzeo 53. mjesto sa zaostatkom od 4,46 sekunde. Hudec, kojem je ovo druga pobjeda u Svjetskom kupu, ostavio je iza sebe Austrijanca Romeda Baumanna (2:03.78) i još jednog Kanađanina Erika Guaya (2:03.88). Treći hrvatski skijaš koji je danas nastupio u spustu Tin Široki nije završio utrku.

Što se tiče poretka skijaša u spustu, prvo mjesto drži Švicarac Didier Cuche sa 473 boda, drugi je Austrijanac Klaus Kroell sa 437, a treći Švicarac Beat Feuz, koji je danas zauzeo četvrto mjesto sa zaostatkom od 75 stotinki za Hudecom, sa 368 bodova.

U ukupnom poretku skijaša nije došlo do promjena, Ivica Kostelić i dalje drži prvu poziciju sa 905 bodova, drugi je Austrijanac Marcel Hirscher, koji danas nije nastupio, sa 825 bodova, dok je trećeplasirani Feuz smanjio razliku i približio se vodećima na 733 boda.

Sutra je u Chamonixu na rasporedu superkombinacija u kojoj će nastupiti Kostelić i Zrnčić-Dim.

MONTPELLIER

Rezultati polufinalnih dvoboja s ATP turnira u Montpellieru:

Tomas Berdych (ČEŠ/1) - Philipp Kohlschreiber (NJEM/7) 6:3,6:4

Gael Monfils (FRA/3) - Gilles Simon (FRA/2) 4:6,7:6(4),6:4

ZAGREB

U 21. kolu regionalne košarkaške ABA lige Cibona je na domaćem terenu pobijedila Budućnost sa 80-74. Kod Cibone najbolji su bili Kus sa 17, te Suton sa 11 koševa, a redovima Budućnosti istaknuli su se Vitkovac sa 22 i Dubljević sa 17 poena. Budućnost je i dalje pri vrhu ljestvice sa 13 pobjeda i 6 poraza, dok Cibona ima omjer 10-9.

BERLIN

Dok se Blanka Vlašić oporavlja od operacije Ahilove tetive, njezina najveća suparnica Ruskinja Ana Čičerova niže rekorde.

Čičerova je na dvoranskome mitingu u njemačkom Arnstadtu preskočila 2.06 metara, što je najbolji rezultat sezone i samo centimetar manje od njezina osobnoga rekorda. Drugo mjesto u Arnstadstu zauzela je Ruskinja Irina Gordijeva (1.97), a s istom visinom olimpijska pobjednica Belgijanka Tia Hellebaut je bila treća.

ZAGREB

U posljednjem susretu skupine B na EP u dvoranskom nogometu, koje se održava u Hrvatskoj, u zagrebačkoj Areni su aktualni europski i svjetski prvaci Španjolci pobijedili Ukrajinu sa 4-1, te su osvojili prvo mjesto u skupini. U četvrtfinale idu i Ukrajinci, koji su drugi. Španjolska je povela već u 4. minuti golom Borje, a odličnu igru prvom u poluvremenu okrunili su sa još tri pogotka u razdoblju od 16. do 19. minute. Strijelci su bili Miguelín (16) i dva puta Rafael Usín (18, 19). Utješni pogodak za Ukrajinu pao je u 32. minuti, a bio je to autogol Kikea. Večeras u posljednjem susretu skupine A u splitskoj Spaladium Areni Hrvatska igra protiv Češke. Hrvatskoj je dovoljan remi da bi bila prva u skupini i izbjegla Španjolce u četvrtfinalu, a u slučaju minimanlog poraza ušli bi u četvrtfinale kao drugi u skupini, iza Rumunjske.

Skupina B -

Španjolska - Ukrajina 4-1 (Borja 4, Miguelín 16, Rafael Usín 18, 19/ Kike 32-ag)

Poredak:

1. Španjolska 2 2 0 0 8-3 6

2. Ukrajina 2 1 0 1 7-7 3

3. Slovenija 2 0 0 2 5-10 0

BATA

Nogometaši Zambije prvi su polufinalisti Afričkog kupa nacija nakon što su u Bati slavili protiv Sudana s 3:0.

Zambija je do pobjede došla lagano, pogocima Stoppila Sunzua (15), Chrisa Katonga (66) i Jamesa Chamange (86), te su osigurali dvoboj protiv pobjednika susreta Gana - Tunis, koji se igra u nedjelju.

Zambija se po prvi puta plasirala u polufinale Afričkog kupa nacija.

LONDON

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 24. kola engleske Premier lige Manchester City je kod kuće pobijedio Fulham sa 3-0, dok njegovi najbliži pratitelji Manchester United i Tottenham igraju u nedjelju i ponedjeljak. Manchester United gostuje kod Chelseaja, a Tottenham kod Liverpoola. Strijelci za Manchester City bili su Kun Agüero (10-pen), Chris Baird (30-ag) i Edin Džeko (72).

Hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić debitirao je za svoj novi klub Everton koji je igrao 1:1 kod Wigana. Jelavić je ušao u igru u 60. minuti, te je odigrao prve minute otkad je prešao iz Glasgow Rangersa. Na toj utakmici su domaćini došli u vodstvo nakon tragikomične pogreške vratara Evertona Tima Howarda, koja se ne viđa često na nogometnim travnjacima. Na klupi za pričuve kod Boltona ostao je Ivan Klasnić, a Bolton je izgubio kod Norwicha sa 0:2. Bilo je to uspješno kolo za goste - Sunderland je slavio kod Stokea (1:0), Wolvesi kod QPR-a (2:1), a Swansea kod WBA (2:1).

Arsenal je na Emiratesu deklasirao Blackburn sa čak 7:1. U najuvjerljivoj pobjedi Arsenala ove sezone trostruki strijelac bio je Robin van Persie (2, 38, 62), dva je zgoditka postigao Oxlade-Chamberlain (40, 54), a po jedan Arteta (51) i veteran Thierry Henry (90+3), kojemu je to prvi ligaški zgoditak od povratka u "Topnike". Čast Blackburna, kod kojeg je zbog divljačkog starta u 43. minuti isključen Givet, spasio je zgoditkom Gamst Pedersen (32).

REZULTATI:

Arsenal 7 - Van Persie (2, 38, 62), Oxlade-Chamberlain (40, 54), Arteta (51), Henry (90+3)

Blackburn 1 - Gamst Pedersen (32)

-------

Stoke City 0

Sunderland 1 - McClean (60)

-------

Queens Park R. 1 - Zamora (16)

Wolverhampton 2 - Jarvis (46), Doyle (71)

--------

Norwich City 2 - Surman (70), Pilkington (85)

Bolton 0

--------

West Bromwich 1 - Fortuné (54)

Swansea City 2 - Sigurosson (55), Graham (59)

--------

Wigan 1 - P. Neville (76-ag)

Everton 1 - Anichebe (83)

--------

Manchester City 3 - Kun Agüero 10-pen, Chris Baird 30-ag, Edin Džeko 72

Fulham 0

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙