FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: smjer cijena dionica ovisi o američkom BDP-u

Autor: neba
NEW YORK, 27. siječnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas ne osciliraju značajnije, što pokazuje da su ulagači oprezni uoči izvješća o američkom bruto domaćem proizvodu koje bi moglo usmjeriti cijene dionica na Wall Streetu.

Terminski S&P 500 indeks bio je u 12,30 sati u plusu 0,02 posto, dok je Dow Jones ojačao 0,05, a Nasdaq indeks 0,2 posto.

Jučer su na Wall Streetu cijene dionica blago pale, nakon slabijih nego što se očekivalo podataka s američkog tržišta nekretnina i neinspirativnih kvartalnih poslovnih rezultata nekoliko kompanija.

Oprez ulagača posljedica je i neizvjesnosti u vezi pregovora između grčke vlade i njezinih kreditora, koji bi trebali što prije postići dogovor kako bi ta članica eurozone izbjegla bankrot.

Najviše bi, pak, na smjer cijena dionica danas moglo utjecati izvješće o američkom BDP-u. U anketi Reutersa analitičari procjenjuju da je gospodarstvo u posljednjem lanjskom tromjesečju poraslo snažnih 3 posto, brže u odnosu na 1,8-postotni rast u prethodnom kvartalu.

I na europskim se burzama trguje oprezno. U 12,30 sati pariški CAC i londonski FTSE indeks bili su u minusu između 0,1 i 0,3 posto, dok je frankfurtski DAX bio u plusu 0,2 posto.

(Hina) xneba yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙