FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 17. siječnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati

ZAGREB - Hrvatski sabor sutra počinje prvo redovno zasjedanje u sedmom sazivu, koje će trajati dva tjedna i tijekom kojega se, po najavama predsjednika Sabora Borisa Šprema, očekuje i rasprava o zakonskom prijedlogu kojim bi se ukinule tzv. povlaštene mirovine. Na predloženom dnevnom redu je za sada sedam točaka, među kojima i vladina Informacija o tijeku i rezultatima pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji. O toj će točki Sabor tematski raspravljati u četvrtak. Sabor će sutra sjednicu početi aktualnim prijepodnevom, tijekom kojega će zastupnici postavljati pitanja premijeru Zoranu Milanoviću i članovima vlade. Za postavljanje pitanja, kako je objavljeno na internetskim stranicama Sabora, prijavilo se 24 zastupnika.

ZAGREB - HSP dr. Ante Starčević pozvao je danas građane da izađu u nedjelju na referendum i glasuju protiv ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Neka vlada 'malo stane' i da nam vremena da se pripremimo za EU, rekla je predsjednica stranke Ruža Tomašić, ocjenivši kako još uvijek nismo spremni za ulazak u EU. "Puno malih i srednjih poduzetnika i obrtnika nema pojma što trebaju za svoja poduzeća kad uđu u EU", rekla je Tomašić. "Tražimo dulje vrijeme za javnu raspravu kako bi građani bili temeljito informirani", naglasio je dopredsjednik stranke Ivan Tepeš na konferenciji za novinare ispred zgrade Hrvatskog sabora.

VINKOVCI - U sklopu projekta "EU pokreni se!" danas je u vinkovačkoj Gradskoj vijećnici održana javna tribina na kojoj su građani i predstavnici lokalne vlasti informirani o prednostima ulaska u Europsku uniju, te je pojašnjen pregovarački proces i rezultati pregovora. Vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić uvjeren je da će većina građana na referendumu izjasniti "za" istaknuvši da je ulazak u EU prilika da se Hrvatska odvoji od okruženja u kojem se nalazi. Napomenuo je da su se Vinkovčani, kroz ostvarenje brojnih projekata financiranih sredstvima pretpristupnih fondova EU, već imali priliku uvjeriti u prednosti pripadnosti EU.

ZAGREB - Hrvatska udruga sindikata (HUS) najoštrije osuđuje potez sedam saborskih zastupnika, koji su "umirovljenjem na jedan dan" aktivirali ostvarenje prava na povlaštenu dužnosničku mirovinu pridruživši sa tako sve većem broju onih koji uživaju neopravdano veća prava od običnih građana, priopćeno je danas iz HUS-a. HUS napominje kako, u ozračju izglednog ukidanja povlaštenih dužnosničkih mirovina što su ih kao udruga s prikupljenih 300 tisuća potpisa inicirali još potkraj 2005., takav potez izabranika i predstavnika građana govori o ljudskim kvalitetama dotičnih, njihovom osjećaju pripadnosti narodu kojeg predstavljaju te njihovoj zauzetosti za opće dobro i opće interese.

OSIJEK - Predstavnici grada Osijeka i njemačke udruge Arbeiter Sanariter Bund (ASB) potpisali su danas ugovor o sufinanciranju projekta razminiranja poljoprivrednih površina, kod osječkog prigradskog naselja Tenja. Projektom je prediviđeno razminiranje povšine od 75.412 kvadratnih metara, a oba partnera za to će izdvojiti po 180.000 kuna.

ZAGREB - Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za sudjelovanje u Programu ERASMUS i financijsku potporu studentima koji odlaze na studijski boravak na inozemne visokoobrazovne ustanove u idućoj akademskoj godini, koji je otvoren do 15. veljače. Prijaviti se mogu redoviti i izvanredni studenti preddiplomskog, diplomskog ili poslijediplomskog studija, a za studente je osigurano 1529 mjesta na sveučilištima u Austriji, Belgiji, Bugarskoj, Češkoj, Danskoj, Estoniji, Finskoj, Francuskoj, Grčkoj, Italiji, Latviji, Litvi, Nizozemskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Portugalu, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Španjolskoj, Švedskoj, Velikoj Britaniji te na Cipru, izvijestilo je danas Sveučilište. Financijska potpora iz sredstava ERASMUS-a pokriva dio troškova na inozemnom sveučilištu i iznosit će 400 eura mjesečno.

ŠIBENIK - U sklopu potrage za nestalom Antoniom Bilić danas će pripadnici Interventne jedinice policije i kriminalističke policije šibensko-kninske Policijske uprave te pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) pretraživati područje od jezera Muškovci do Berberovog buka. Osim toga, na tom će se području obavljati i pretraga otoka i manjih pritoka rijeke Zrmanje, izvijestila je jutros šibensko-kninska PU.

ZADAR - U zadarsku bolnicu noćas je nešto poslije ponoći zaprimljen 21-godišnjak s benkovačkog područja s ozljedama leđa i nogu koje najvjerojatnije potječu od vatrenog oružja, izvijestila je jutros zadarska Policijska uprava. Mladić je zadržan na liječenju u bolnici, a policija istražuje slučaj.

ZAGREB - Agencija za lijekove i medicinske proizvode RH (HALMED) priopćila je da bi se na kontrolni pregled kod licenciranih plastičnih kirurga trebale javiti pacijentice koje su operirane u inozemstvu i koje sumnjaju da su im možda ugrađeni implantati za grudi proizvođača PIP i PROFIL Medical za koje je utvrđeno da mogu biti opasni po zdravlje žena. Agencija napominje kako PIP i M-Implants implantati za grudi nisu nikada bili odobreni u Hrvatskoj, a niti je za njih dala suglasnost za interventni uvoz.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙