FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 16. siječnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati

ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić najavio je danas da će se novim zakonom o policiji osnovati posebni odjeli koji će se baviti kriminalom u pretvorbi i ratnim profiterstvom. Ministar je to najavio u Policijskoj akademiji nakon svečanosti prisege 869 novih policajaca koji su do tog zanimanja došli kroz devetomjesečni program prekvalifikacije odraslih. Ostojić je podsjetio da su ustavne odredbe definirale da pretvorbeni kriminal i ratno profiterstvo ne zastarijevaju te dodao kako to podrazumjeva da se tim oblicima kriminala mora dodatno posvetiti unutar kriminalističke policije, odnosno u posebnim odjelima. Rekao je da bi ti odjeli trebali početi s radom čim se usvoji novi zakon o policiji, a za popunjavanje tih odjela neće trebati novih ljudi. Ostojić je najavio da će se dvostruko smanjiti broj budućih polaznika programa prekvalifikacije za zanimanje policajca.

ZAGREB - Stranka demokratske akcije Hrvatske (SDA) pozvala je danas sve pripadnike bošnjačkog naroda i drugih manjinskih zajednica u Hrvatskoj da svakako izađu na referendum u nedjelju, 22. siječnja, i glasuju za ulazak Hrvatske u Europsku uniju. "Svojim glasom jasno pokazujemo opredijeljenost za bolje sutra kako nas tako i naše djece", ističe se u pozivu Predsjedništva stranke SDA.

ZAGREB - U petak, 20. siječnja, počinje isplata doplatka za djecu za prosinac 2011., a doplatak će dobiti 216.013 korisnika za 403.064 djece, izvijestio je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

VINKOVCI - Učenici vinkovačke Osnovne škole Ivana Mažuranića, njih 450, danas je u drugo školsko polugodište krenulo u objekt novoizgrađene škole vrijedan 22,5 milijuna kuna. Izgradnju i opremanje škole financiralo je resorno ministarstvo sa 75 posto sredstava, a ostatak novca osigurano je iz gradskog proračuna. Nova zgrada škole u gradskoj četvrti "Vašarište" ima 14 učionica i 10 kabineta, među kojima je i informatički kabinet sa 28 računala, suvremeno opremljenu kuhinju s blagovaonicom te privremen, no dobro opremljen prostor, od 120 kvadrata za izvođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture. U novoj školi 450 učenika u 21 razrednom odjeljenju kreću na nastavu u dvije smjene, a u staroj školi nastava je izvođena u tri smjene s čak četiri različita termina početka nastave. Uz športsku dvoranu, škola bi trevala, kao prva u Vinkovcima, dobiti bazen.

ZAGREB - Suđenje za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila presuda za ratni zločin Branimiru Glavašu svest će se samo na osječkog poduzetnika Dragu Tadića, jer su se preostali optuženici, među kojima i saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić, nagodili s USKOK-om na dvogodišnje uvjetne kazne. Drmić, bivša zamjenica glavnog urednika Glasa Slavonije Sanja Marketić i Tadićeva supruga Božica Tadić-Ćavar nagodbe su, kako se doznaje od njihove obrane, sklopili pod istim uvjetima kao što je to desetak dana prije potvrđivanja optužnice učinio splitski poduzetnik Srećko Jurišić, koji se teretio za ista kaznena djela. Nagodbe troje optuženika s USKOK-om na sutrašnjem bi pripremnom ročištu trebalo potvrditi sudsko vijeće pod predsjedanjem suca Zdravka Majerovića. Pritom će, najvjerojatnije, odrediti i datum početka suđenja Tadiću.

OSIJEK - Tijekom protekloga vikenda policajci su iz prometa isključili 52 vozača zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,02 promila utvrđena je kod 43-godišnjeg Osječanina, izvijestila je danas Policijska uprava osječko-baranjska. Policija je Osječanina jučer zaustavila u Kirovoj ulici u Osijeku, a s obzirom da je postojala bojazan da će nastaviti vožnju, smješten je u posebne prostorije do otrežnjenja.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙