FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 9. siječnja 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZURICH - Argentinski nogometni majstor Lionel Messi proglašen je najboljim nogometašem svijeta u izboru koji od 2010. zajedno dodjeljuju Međunarodna nogometna federacija (FIFA), te ugledni francuski magazin France Football. Messi je nagradu FIFA Ballon d'Or osvojio sa 47.8 posto glasova, drugo mjesto je pripalo igraču Real Madrida Portugalcu Cristianu Ronaldu sa 21.6 posto glasova, dok je treće mjesto osvojio Messijev suigrač Xavi sa 9.23 posto. Messi je nagradu za najboljeg nogometaša svijeta osvojio i prošle godine, a slavio je i u Fifinom izboru 2009. godine postavši tako tek šesti nogometaš koji je tri puta pobijedio u najpoznatijim izborima na svijetu. U izboru France Footballa tri puta su najbolji bili Johan Cruyyf, Michel Platini i Marcio van Basten, dok su u izboru Fife tri puta nagradu 'nogometaš godine' osvojili Ronaldo i Zinedine Zidane. Za najboljeg trenera godine proglašen je strateg Barcelone Pepe Guardiola, a u konkurenciji za nagradu bili su i Alex Ferguson, te Jose Mourinho. Japanka Homare Sawa je nogometašica godine, a Japanac Norio Sasaki je najbolji trener ženske momčadi. Japanu je pripala i nagrada za fair-play, dok je nagradu za gol sezone osvojio je Brazilac Neymar.

MADRID - Trener španjolskog nogometnog velikana Real Madrida Jose Mourinho branio je Cristiana Ronalda zbog njegove odluke da ne slavi svoj pogodak u pobjedi 'Kraljevskog kluba' protiv Granade (5:1) "Mislim da je važnija naša pobjeda i činjenica da je Ronaldo zabio još jedan gol, nego nekakva proslava," kazao je portugalski stručnjak, te dodao: "Važnije je da slavi pobjedničke golove, a ne gol za 5:1." Dio španjolskih medija sklonih Barceloni je od cijele priče stvorio veliku aferu kako bi uzdrmali 'Galacticose' No, Mourinho je ostao smiren. "Ukoliko kritizirate Ronalda što nije slavio peti gol na utakmici, zašto niste napali i mene da nisam proslavio niti jedan od tih pet golova," dodao je Mourinho. U Ronaldovu obranu oglasio se i njegov suigrač Sergio Ramos. "Ne vidim nikakav problem što Ronaldo nije slavio gol u sudačkoj nadoknadi. Mediji od svega rade dramu," poručio je branič lidera Primere.

ZURICH - Najtrofejniji britanski nogometni stručnjak Alex Ferguson smatra kako Barcelona u ovom trenutku nema ozbiljnog konkurenta i kako bi bilo pravo čudo da Katalonci ne obrane naslov prvaka Europe. "Ponekad u nogometu morate pružiti ruku i kazati: Oni su bolji od nas. To nije slabost ili zločin, to je jednostavna činjenica," kazao je menadžer Manchester Uniteda, te dodao: "Barcelona ima fantastičnu momčad, favorit je za sve trofeje, a Real im je najbliži." Ferguson se osvrnuo i na igre argentinskog 'čarobnjaka' Lionela Messija. "Veliki nogometaši mogli bi igrati u svakom vremenu, pa bi tako Messi bio među najboljima i u pedesetim ili nekim drugim godinama, kao što bi Di Stefano, Pele ili Maradona i danas bili među najboljima."

ZAGREB - Hrvatske taekwondašice Ana i Lucija Zaninović, u suradnji s britanski veleposlanstvom u Hrvatskoj obilježit će 10. siječnja u makarskoj srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića 200 dana do otvaranja Olimpijskih igara u Londonu. Ana Zaninović je osvajačica zlatne medalje na prošlom Svjetskom prvenstvu u taekwondo u južnokorejskom Gyeongjuu dok je njezina sestra blizanka aktualna Europska prvakinja. Ana je nedavno proglašena i za najbolju športašicu 2011. godine u zboru Hrvatskog Olimpijskog odbora (HOO). Suradnja britanskog veleposlanstva i hrvatskih olimpijaca na promicanju Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Londonu 2012. godine nastavak je obilježavanja 200 dana do Igara započetog u ponedjeljak u Splitu i Varaždinu. Svečanost otvaranja OI u Londonu održat će se 27. srpnja 2012. godine na novosagrađenom stadionu koji će tijekom Igara imati 80.000 sjedećih mjesta.

ZAGREB - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić u ponedjeljak je uspješno operirao kuk, potvrdio je profesor Boris Nemec, koji je obavio zahvat u svojoj bolnici za ortopediju u Matuljima, objavio je Hrvatski nogometni savez. Bilić se podvrgnuo operaciji kuka zbog oštećenja hrskavice koja datira još iz igračkih dana. Potpuni oporavak očekuje se kroz mjesec dana, pa će izbornik biti potpuno spreman do prijateljske utakmice sa Švedskom 29. veljače.

TEL AVIV - Predsjednik Izraelskog nogometnog saveza Avi Luzon ispitivan je osam sati u policiji zbog sumnji da je namještao rezultate utakmica. "Avi Luzon je osumnjičen da je namještao rezultate utakmica i da je su sudjelovao u imenovanju sudaca zbog čega bi mogao biti optužen za pronevjeru i zlouporabu položaja", izjavio je glasnogovornik izraelske policije. Prema pisanju izraelskih medija, drugi dužnosnici saveza kao i igrači i treneri te suci ispitani su u posljednjih nekoliko tjedana vezano za istragu o namještanju utakmica izraelskog prvenstva. "Izraelski sport je čist od namještanja", izjavio je u ponedjeljak na izraelskom vojnom radiju Luzon (56). "Nakon ovog ispitivanja, mogu obećati da je izraelski nogomet čist. Čvrsto tvrdim da ni jedan sudac nije namještao utakmice", kazao je Luzon.

Avi Luzon je već u lipnju odgovarao u policiju zbog istih sumnji. Policija je tada sumnjala da su dva dužnosnika Hapoel Petaha Tikve namjestila dvije utakmice prvenstva kao i jedan prijateljski susret te da je sucima isplaćeno mito. Tada su mediji izvještavali da da su čelnici kluba tražili o Luzona da imenuje suca ili da osigura pobjedu Hapoelu Tikvi kako bi klub izbjegao ispadanje u drugu ligu.

ZAGREB - Najbolje plasirani hrvatski tenisač na najnovijoj ATP ljestvici objavljenoj u ponedjeljak je i dalje Marin Čilić koji se u odnosu na prošli tjedan pomaknuo za jedno mjesto i sada se nalazi na 20. mjestu. Ivan Ljubičić je zadržao prošlotjednu poziciju i ovaj je tjedan 30., kao i Ivan Dodig koji je 36. Ivo Karlović se pomaknuo za jedno mjesto i ovaj je tjedan 55. Antonio Veić je zabilježio najveći pad i to od 14 mjesta tako da je ovaj tjedan 173. tenisač svijeta. Među prvom desetoricom nema promjene. Prvi je i dalje srpski tenisač Novak Đoković, drugi je Španjolac Rafael Nadal, a treći Švicarac Roger Federer.

ZAGREB - Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić pala je za dva mjesta, s 50. na 52., na najnovijoj WTA ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak. Mirjana Lučić je pala sa 129. na 130. mjesto, Ajla Tomljanović je sa 148. na 150., Ani Mijačika sa 200. na 201., dok je Tereza Mrdeža jedina zabilježila napredak i to od dva mjesta i sada je 272. tenisačica svijeta. Među prvih deset tenisačica svijeta nema promjena. Prvo mjesto drži i dalje Dankinja Caroline Wozniacki, druga je Čehinja Petra Kvitova, a treća je Bjeloruskinja Victoria Azarenka.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙