FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 21. studenog 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

VINKOVCI - Predsjednica HDZ-a i prva na listi stranke u V. izbornoj jedinici Jadranka Kosor poručila je sinoć kako "neke političke snage u Hrvatskoj žele ne samo da HDZ izgubi izbore, već da nestane, da ga sravne i padne ispod pet posto". "Voditi državu ne znači podijeliti fotelje već vjerno služiti narodu, a HDZ je svojim radom zaslužio da ponovno dobije povjerenje hrvatskih birača", rekla je Kosor na predizbornom skupu za V. izbornu jedinicu održanom u vinkovačkoj sportskoj dvorani "Lenije". Dotaknuvši se postignuća HDZ-a u protekle dvije godine među kojima je spomenula aktivnosti za oporavak gospodarstva, borbu protiv korupcije i završetak pregovora s EU, ustvrdila je kako "opozicija nije željela da Hrvatska završi pregovore i postane punopravna članica EU". "Vraćamo se izvornome programu HDZ-a kakvim ga je napisao dr. Franjo Tuđman", poručila je pozvavši članove HDZ-a da do 4. prosinca rade za dobrobit stranke i 24 sata dnevno ako treba te da razgovaraju i sa susjedima i objasne im politički trenutak u kojem se Hrvatska nalazi i svemu onome što HDZ nudi u svome programu. Na skupu, na kojem se okupilo nekoliko tisuća Vinkovčana, govoro je i drugi na listi za V. izbornu jedinicu, ministar poljoprivrede Petar Čobanković, rekavši kako mu je iznimna čast što je predsjednica Kosor odabrala upravo tu izbornu jedinicu da bude prva na listi te poručio kako se ne mora brinuti da će je članovi stranke u toj izbornoj jedinici iznevjeriti.

ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo (DIP) zaključilo je da nevladine udruge mogu objavljivati rezultate svojih istraživanja, nakon što je HDZ zatražio zaštitu od DIP-a zbog objave istraživanja GONG-a i Transparency Internationala Hrvatske (TIH) o novcu koji su stranke navodno potrošile prvog dana izborne kampanje. "Nevladine udruge mogu, u okviru svoje registrirane aktivnosti, objavljivati podatke koje su utvrdile na temelju svojih istraživanja. Nevladine udruge pritom odgovaraju sudionicima izbornog postupka i javnosti za točnost objavljenih podataka (rezultata), a time i stvaranja zaključaka koji bi bili utemeljeni na njima", navodi se u večerašnjem odgovoru HDZ-u koje je potpisao predsjednik DIP-a Branko Hrvatin. HDZ je tražio zaštitu od DIP-a nakon što su GONG i TIH jučer objavili rezultate istraživanja prema kojima je prvog dana kampanje, 17. studenoga, HDZ (…) na oglašavanje potrošio 1.551.720 kuna, bez PDV-a. U HDZ-u, međutim, priznaju da su potrošili tek nešto više od milijun kuna, s PDV-om.

ZAGREB - Državna uprava zaštitu i spašavanje (DUZS) priopćila je sinoć kako je uvidom nadležnih inspekcijskih službi i odgovornih osoba na mjestu curenja nafte u krugu Rafinerije Sisak, o čemu je ŽC 112 Sisak zaprimio jučer dojavu, utvrđeno da nije došlo do puknuća JANAF-ovog naftovoda, kako je, sukladno zaprimljenim informacijama, DUZS naveo u ranijem priopćenju. Naime, došlo je do puknuća cjevovoda koji doprema naftu iz naftovoda do primarne prerade, koja se nalazi u krugu INA Rafinerije Sisak. Vatrogasci osiguravaju mjesto događaja. Sanacija je u tijeku te bi trebala biti završena tijekom ponedjeljka.

ZAGREB - JANAF je sinoć priopćio kako kod Siska nije došlo do puknuća njegova naftovoda nego internoga naftovoda koji povezuje Inin terminal u Crncu kod Siska s Rafinerijom Sisak te da je taj naftovod u potpunosti u vlasništvu INA Rafinerije nafte Sisak. Janaf napominje kako je i mjesto mjesto puknuća u krugu same Rafinerije. Tvrdi kako je u potpunosti netočna informacija Županijskog centra 112 Sisak da je došlo do puknuća JANAF-ovog naftovoda te dodaje kako zbog ovog incidenta ni u jednom trenutnu nije bio ugrožen JANAF-ov naftovodi sustav, kao ni tehničko-tehnološki procesi vezani uz transport nafte JANAF-ovim naftovodom.

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙