FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: sobr
ZAGREB, 12. studenog 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

VARAŽDIN - Završio je 3. međunarodni sajam obnovljivih izvora energije "Cro Eco Energy Expo 2011" koji se u Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu održavao od srijede. Na specijaliziranu trodnevnu sajmu proizvode i usluge u području obnovljivih izvora energije predstavilo je 30-ak izlagača iz Hrvatske i zemalja u okružju. Cilj sajma bio je okupiti međunarodne institucije i stručnjake iz područja obnovljivih izvora energije, posvijestiti javnosti važnost i prednosti tih izvora energije, upozoriti na teškoće u provedbi projekata te potaknuti domaće proizvođače i izumitelje. Predstavljene su nove tehnologije, izumi i metodologije koji trebaju pridonijeti održivoj i pristupačnoj energiji te povećanju energetske učinkovitosti iskorištavanjem obnovljivih izvora energije. Posjetitelji su mogli vidjeti nova dostignuća u iskorištavanju obnovljivih izvora energije, a predstavljeni su im, među ostalim, elektromobil i elektrobicikli te atraktivna električna kočija. Međunarodni sajam obnovljivih izvora energije "Cro Eco Energy Expo 2011" organizirao je grad Varaždin u suradnji s Varaždinskom županijom, Hrvatskom gospodarskom komorom, Energetskim institutom "Hrvoja Požara" i varaždinskim Tehnološkim parkom.

ZAGREB - Zagrebačka nadbiskupija najavila je kako Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu u sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, organizira 16. studenoga u dvorani „Vijenac“ na Kaptolu prigodnu akademiju pod naslovom: "Grad - to ste vi". U četvrtak, 17. studenoga, u 18,30 sati, na raskrižju ulice Hrvatske bratske zajednice i Ulice grada Vukovara bit će organizirano paljenje svijeća i molitva. Na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, 18. studenoga, u 19 sati, zagrebački pomoćni biskup mons. Ivan Šaško predvodit će u crkvi Svete Mati Slobode misno slavlje za pokoj duše svih poginulih u obrani Vukovara i hrvatske Domovine, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije. Kako se ističe u priopćenju, to je "zagrebačko spomen-slavlje o 20. obljetnici onih događaja u kojima se, s jedne strane očitovalo teško nasilje prema našoj Domovini, a s druge velikodušnost i svjedočanstvo ljubavi mnoštva hrvatskih branitelja, kao i solidarnost hrvatskoga pučanstva u pomaganju ratom pogođene braće i sestara".

ZADAR - Službenici Odsjeka kriminaliteta droga Policijske uprave zadarske dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad tri osobe sa zadarskoga i zagrebačkog područja, osumnjičene da su preprodavale kokain na području Zadra, a u istrazi je zaplijenjeno ukupno 143 grama kokaina, objavljeno je sinoć na MUP-ovim internetskim stranicama. Policija navodi kako su u srijedu u Islamu Latinskom u osobnom vozilu zadarskih registracija policijski službenici zatekli 31-godišnjaka sa zadarskog područja, a pretragom njegovog automobila, policajci su pronašli paketiće s kokainom. Također pretragom njegove kuće u Zadru pronađeno je oko 90 grama tvari za koju se sumnja da je namijenjena za miješanje s kokainom i digitalna vaga. U nastavku istraživanja utvrđeno je kako je 48-godišnjak sa 36-godišnjim muškarcem sa zagrebačkog područja dogovarao nabavu kokaina namijenjenog zadarskom narko-tržištu, a tereti ih se i za još jednu kupoprodaju kokaina u listopadu ove godine. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja sva trojica su pritvorena, te je protiv njih podnesena kaznena prijava zbog zlouporabe opojnih droga.

RIJEKA - U riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti otvoren je sinoć 4. bienale kvadrilaterale, umjetnička manifestacija koja je pokrenuta kao zajednički projekt umjetnika Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Italije, a okupila je dvadesetoro umjetnika iz 11 zemalja. Osim umjetnika iz tih četriju zemalja, sudjeluju i predstavnici Srbije, Kosova, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Danske, SAD i Kolumbije. Gostujuća kustosica je Jovana Stokić, kustosica njujorškog studija za performans Marine Abramović. Izložba nosi naziv "Out of left field", što u žargonu bejzbola znači dolazak iz neočekivanog smjera i iznenada. Umjetnici predstavljaju performanse u različitim medijima; filmovima, fotografijima, instalacijama. Izložba je otvorena do 23. prosinca.

(Hina) xtdel ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙