FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: tdel
ZAGREB, 10. studenog 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Umirovljeni general Ivo Jelić opovrgnuo je sinoć informaciju da se nalazi među grupom od 15-ak umirovljenih časnika Hrvatske vojske koji podupiru HDZ i predsjednicu Vlade Jadranku Kosor. "Ne podržavam gospođu Jadranku Kosor", stoji u kratkom demantiju umirovljenog generala Ive Jelića, prvog zapovjednika 4. gardijske brigade. Skupina umirovljenih časnika Hrvatske vojske, predvođena umirovljenim admiralom Davorom Domazetom Lošom, jučer je u središnjici HDZ-a održala konferenciju za novinare na kojoj je rečeno da se među umirovljenim časnicima koji podupiru HDZ i premijerku Kosor nalazi i Ivo Jelić.

ZAGREB - Knjiga Slavka i Ive Goldsteina "Jasenovac i Bleiburg nisu isto" predstavljena je sinoć u židovskom Kulturnom centru Shalom u Zagrebu. O knjizi su govorili urednik knjige Ivica Đikić te autori Ivo i Slavko Goldstein. Đikić je ocijenio kako autori pišu o dvije teme koje već 60 godina opterećuju hrvatsku javnost te ustvrdio kako je ova knjiga potrebna ne samo Hrvatskoj nego "svim našim zemljama". "U javnosti se neodgovorno, neozbiljno i površno izjednačavaju Jasenovac i Bleiburg", rekao je Đikić dodavši kako se to izjednačavanje onda prenosi i na izjednačavanje nacifašizma s komunizmom. Ivo Goldstein je napomenuo kako je knjiga sastavljena od njegovih i očevih preuređenih i dorađenih članaka te dodao kako su autori sad obradili još i stradanje Srba, Cigana i antifašista u Jasenovcu. "Bleiburg jest zločin ali se on ne može uspoređivati s teškim zločinom genocida u Jasenovcu", ocijenio je dodavši kako je u knjizi obrađen i hrvatski historiografski revizionizam. Ivo Goldstein je unaprijed odbacio sve prigovore o sukladnosti slučaja Boljkovac i tiskanja ove knjige.

RIJEKA - Izložba fotografija uglednog riječkog fotografa Đoke Milekića iz fundusa Muzeja grada Rijeke otvorena je sinoć u tom muzeju. Postavljeno je 26 fotografija koje je autor prvotno darovao Kulturno-umjetničkom društvu "Baklje", koje djeluje u sklopu INA-e u Rijeci, a to društvo ih je ove godine darovalo Muzeju grada Rijeke. Na njima je zabilježena intenzivna gradnja stambenih i poslovnih objekata u Rijeci 70-tih godina prošlog stoljeća kao i dijelovi riječkog Staroga grada kakav je bio prije urbaniziranja u današnjem obličju.

(Hina) xtdel yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙