FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 14. studenoga 2011. (Hina) - Pregled vijest iz Hrvatske u 4,30 sati

ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo (DIP) sinoć je priopćilo kako je do sada, zaključno s nedjeljom, 13. studenoga, zaprimilo ukupno 143 prijedloga liste kandidata, od kojih 138 stranačkih lista (92 samostalne liste, 46 koalicijskih lista) i 5 neovisnih prijedloga lista kandidata. Za XII. izbornu jedinicu DIP je zaprimio ukupno 36 prijedloga kandidata, navodi se u priopćenju DIP-a. Rok za predaju prijedloga kandidacijskih lista za parlamentarne izbore, koji će se održati 4. prosinca, istječe danas u ponoć. Kandidacijske liste danas će, uz ostale, predati HDZ, Kukuriku koalicija te još nekoliko stranaka ili neovisnih lista.

ZAGREB - Udruga Žene u Domovinskom ratu najavila je miran prosvjed ispred Haaškog suda u utorak, 15. studenog, pod nazivom "Mi smo glas hrvatske žrtve", a iz udruge su poručili kako "dižu glas protiv nepravednih odluka suda, vezano za hrvatske žrtve, kao i zbog rada međunarodnog kaznenog suda za zemlje bivše Jugoslavije''. Prosvjed hrvatskih žena održavat će se za vrijeme konferencije, koja se u utorak održava u Haagu, pod nazivom Globalno naslijeđe Međunarodnog kaznenog suda za zemlje bivše Jugoslavije. U organizaciji Udruge Žene u Domovinskom ratu prema Haagu je jučer na prosvjed krenulo osamdesetak žena iz cijele Hrvatske u nekoliko autobusa. Pred Haaškim sudom će zapaliti dvadeset svijeća, čitati pjesme i dijeliti letke pod nazivom "Mi smo glas hrvatske žrtve". Predsjednica udruge Žene u Domovinskom ratu - Zadar, Ivana Haberle uoči puta je izjavila kako prosvjedom žele dignuti glas hrvatske žene, majke, braniteljice, prognanice, patnice, a na prosvjedu će sudjelovati 80-tak žena iz svih gradova Hrvatske. One će za vrijeme trajanja konferencije Globalno naslijeđe Međunarodnog kaznenog suda za zemlje bivše Jugoslavije, ispred Haaškog suda čitati imena poginulih hrvatskih branitelja i upozoriti na nepravdu Haaškog suda prema hrvatskim žrtvama, ali i braniteljima. Predsjednica Udruge Žene u Domovinskom ratu - Zadar istaknula je također kako je Međunarodni kazneni sud potpuno izgubio osjećaj i mjeru što je pravo i što je pravda. Rezultat je toga da su zločinci oslobođeni, a da su osloboditelji u zatvorima, rekla je Ivana Haberle.

ZAGREB - Izaslanstvo kineske pokrajine Sichuan sastat će se danas u sklopu posjeta Hrvatskoj s čelnicima Hrvatske gospodarske komore (HGK). U kineskom izaslanstvu bit će predstavnici najveće telekomunikacijske i građevinske tvrtke te najveće banke pokrajine Sichuan. Kinesko izaslanstvo bit će upoznato s trenutnim gospodarskim stanjem i investicijskom klimom u Hrvatskoj s naglaskom na investicijske projekte.

ZAGREB - Ovogodišnji Interliber, međunarodni sajam knjiga i učila koji je, velikim izborom i povoljnim ponudama knjiga dvjestotinjak izdavača iz Hrvatske i inozemstva, u proteklih šest dana privukao oko sto tisuća posjetitelja, zatvoren je sinoć na Zagrebačkom velesajmu. Na istom prostoru kao i prošle godine, u paviljonima 5 i 6, ove je godine bilo nešto više izlagača nego ranijih godina, izjavio je voditelj Sajma Zoran Ušurić, izrazivši zadovoljstvo 34. izdanjem Interlibera. Više je izlagača bilo i pod šatorima izvan paviljona, gdje su se nudile najjeftinije knjige na sajmu. Sajam je i ove godine ispunio svoju svrhu, otkad je ulaz besplatan bilježimo sve veći broj posjetitelja, ali i znatniju prodaju ponuđenih izdanja, istaknuo je Ušurić, procijenivši kako je štandove Interlibera obišlo oko sto tisuća ljubitelja knjige. Uz predstavljanja najnovijih izdanja i aktualne produkcije hrvatskih izdavača, u okviru sajma bili su organizirani brojni susreti s autorima, okrugli stolovi, radionice za djecu, izložbe, među kojima i ona posvećena starim hrvatskim slikovnicama iz prošlog stoljeća, ali i prezentacije o budućnosti knjiga i novim medijima putem kojih će one stići do svojih čitatelja.

ZAGREB - Fleet Foxes, jedno od najvrućih aktualnih imena na svjetskoj pop sceni, nastupit će danas u zagrebačkoj Tvornici u sklopu turneje na kojoj taj hvaljeni folk-rock sastav iz Seattlea promovira svoj drugi album Helplessness Blues. Njihov prvi album, nazvan po imenu benda, osvojio je najviša mjesta na godišnjim listama najboljih albuma za 2008 godinu. U Velikoj Britaniji dosegao je platinastu nakladu, a u svijetu je prodan u gotovo milijun primjeraka. Britanski Guardian proglasio ga je ključnim američkim albumom novog tisućljeća. Aktualni album Helplessness Blues, koji će predstaviti u okviru svjetske turneje i u Zagrebu, također je dočekan hvalospjevima publike i kritike i već sad je jedan od kandidata za album godine u specijaliziranim glazbenim publikacijama.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙