FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

Autor: sbak
ZAGREB, 10. studenog 2011. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

ANKARA - Najmanje sedam osoba poginulo je u srijedu navečer na istoku Turske u potresu, manje od tri tjedna nakon prethodnog potresa u kojem je smrtno stradalo više od 600 osoba u istom području. Dvadeset tri osobe pronađene su žive pod ruševinama a sedam ih je poginulo, rečeno je iz službe za upravljanje izvanrednim stanjima i katastrofama. Potres jačine 5,7 dogodio se u 19.23 sati a epicentar je lokaliziran u okrugu Edremit, objavila je informativna postaja NTV. Okrug se nalazi na oko 16 kilometara od pokrajine Van koju je 23. listopada pogodio potres jačine 7,2 u kojem je poginulo više od 600 osoba a najmanje 4150 ih je ozlijeđeno.

ANCHORAGE - Oluja za koju meteorolozi predviđaju da će biti jedna od najgorih koja je ikada pogodila Aljasku došla je do zapadnih obala te američke savezne države. Oluja, koja je počela jačati na području sjevernog Pacifika prije nego što je dosegla obalu, donosi sa sobom vjetar brzine veće od 140 kilometara na sat a neka priobalna naselja domorodačkog stanovništva morala su biti evakuirana zbog poviše razine mora. Još nema izvješća o mogućim ljudskim žrtvama a podaci o šteti govore o krovovima koje je odnio vjetar te o srušenim stupovima dalekovoda.

CARACAS - Neidentificirana podmornica na nuklearni pogon ušla je u teritorijalno more Venezuele ali su je pomorske snage te zemlje otjerale, izjavio je u telefonskom razgovoru za državnu televiziju predsjednik Hugo Chavez. "Pobjegla je jer je bila brža od naših brodova", rekao je Chavez napominjući da se incident dogodio prošlog tjedna. "Ne možemo nikoga optužiti jer nemamo pojedinosti. Sudeći po veličini i brzini radilo se o podmornici na nuklearni pogon", dodao je.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙