FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Snažna poslovna godina za Siemens

Autor: mpuk
BERLIN, 10. studenog 2011. (Hina/AFP) - Njemački industrijski div Siemens izvijestio je u četvrtak o skoku neto dobiti u poslovnoj godini koja je upravo završila zahvaljujući odličnim poslovnim rezultatima industrijskog i energetskog sektora.

Siemens, čija poslovna godina traje od listopada do rujna, objavio je da mu je neto dobit u netom završenom poslovnoj godini porasla 57,6 posto na 6,145 milijardi eura.

Dobit prije oporezivanja skočila je za 54,7 posto na 9,242 milijarde eura temeljem 6,6-postotnog povećanja prihoda, na 73,515 milijarde eura.

Nove narudžbe porasle su za 16 posto na 85,582 milijarde eura.

"Uz snažno četvrto tromjesečje u turbulentnom gospodarskom okruženju, završili smo fiskalnu 2011. s rekordnim rezultatima", pohvalio se izvršni direktor Peter Loescher.

"Posebice su industrijski i energetski sektor imali izvanrednu godinu", kazao je, ukazujući na 3,7 milijardi eura vrijednu narudžbu njemačkog željezničkog operatera Deutsche Bahn za brzi vlak. To je najveća narudžba u povijesti naše kompanije, kazao je.

U odjelu energije "vrhunac godine bilo je dobivanje projekta gradnje elektrane Ras Az Zawr u Saudijskoj Arabiji, vrijednog više od milijardu dolara", kazao je Loescher.

Za netom započetku poslovnu godinu rekao je da kompanija očekuje „umjeren rast organskih prihoda u odnosu na fiskalnu 2011. i da će narudžbe ponovno premašiti prihode".

Očekuje se da će svi odjeli zabilježiti "snažnu zaradu unatoč trenutnom pritisku u određivanju cijena i višim operativnim troškovima", kazao je Loescher.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙