FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rekordan rezultat u Rusiji podupro dobit Tele2

Autor: mkuz
STOCKHOLM, 19. listopada 2011. (Hina/Reuters) - Nordijska telekomunikacijska kompanija Tele2 objavila je u srijedu da je u trećem tromjesečju povećala temeljnu dobit za pet posto, izdvajajući rekordan rezultat ključnog ruskog ogranka.

Dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) u promatranom je razdoblju iznosila 2,9 milijardi švedskih kruna (434 milijuna dolara). Analitičari su u prosjeku očekivali EBITDA u iznosu 2,8 milijardi kruna.

U Švedskoj je poslovanje u segmentu prijenosnih telefona ostalo snažno zahvaljujući 'pametnim telefonima' dok je poslovanje u Rusiji pridonijelo rezultatu sa čak 1,2 milijarde kruna.

"Zadržali smo snažan rast u Rusiji, tržišni udio povećavamo zahvaljujući uspješnom usmjeravanju poslovanja u segmentu 2G", izvijestili su iz Tele2. "Povrh toga, dosegnuli smo viši navedeni raspon naših smjernica za EBITDA na tom tržištu", stoji u priopćenju Tele2.

Marža EBITDA u Rusiji u trećem je tromjesečju iznosila 40 posto, a ciljani raspon od 38 do 40 posto.

U kazahstanskom poslovanju očekuju manji gubitak EBITDA u ovoj godini i potvrđuju rujansku procjenu da bi u toj stavci trebali bilježiti nulu do druge polovine 2013.

Potvrđena je i rujanska prognoza za poslovanje u Hrvatskoj o marži EBITDA od 20 posto do trećeg tromjesečja 2013.

Procjena kapitalnih ulaganja grupe u ovoj godini snižena je pak na maksimalnih pet milijardi kruna, s ranije procijenjenih 5,5 milijardi.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙