FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Češki turoperater širi poslovanje, zainteresiran i za jugoistočnu Europu

Autor: mpuk
PRAG, 2. studenog 2011. (Hina/Reuters) - Vlasnik najveće češke putničke agencije Exim Tours potpisat će u narednih mjesec dana ugovor o kupnji jedne putničke agencije koja posluje u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji a planira i objediniti poslovanje u srednjoj Europi u holding kako bi ponudio dio njegovih dionica na burzi, piše u srijedu češki dnevni list E15.

Tom akvizicijom izvršni direktor poduzeća Ferid Nasr želi za dvije godine povećati promet grupe s osam milijardi čeških kruna (436 milijuna dolara) na 10 milijardi kruna.

Nasr planira također objediniti svoje agencije u srednjoj Europi, uključujući češki Exim Tours, slovački Kartago Tours, Kartago Tours Hungary i Exim Tours Poland, u holding i prodati trećinu njegovih dionica putem inicijalne javne ponude na burzi do kraja 2013. ili početkom 2014., prenosi češki list Nasrove riječi.

Imovina novog holdinga bit će vrijedna oko tri milijarde kruna a prihod od IPO-a bit će upotrijebljen za akvizicije u Njemačkoj i Francuskoj, kazao je Nasr.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙