FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAP izvijestio o skoku dobiti i prihoda u trećem tromjesečju

Autor: vmom
FRANKFURT, 14. listopada 2011. (Hina/Reuters) - Njemački softverski div SAP u petak je izvijestio o skoku dobiti i prihoda u trećem tromjesečju, čime je donekle umirio strahove glede usporavanja potrošnje kompanija na tehnologiju.

Najveći svjetski proizvođač poslovnog softvera u trećem je tromjesečju ostvario ukupne prihode od 3,41 milijarde eura, što je za 12 posto više u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, pokazuju preliminarni podaci kompanije.

Prihodi od prodaje softvera pritom su iznosili 841 milijun eura i bili su za 28 posto veći u usporedbi s godinom ranije, dok su prihodi od prodaje softvera i pripadajućih usluga porasli za 14 posto, na 2,69 milijardi eura, navodi se u priopćenju kompanije.

Operativna dobit grupe na godišnjoj je razini uvećana 23 posto i iznosila je 1,13 milijardi eura.

"SAP-ovi proizvodi ostaju vrlo snažni i kompanije nastavljaju ulagati u informacijsku tehnologiju, poglavito u inovativna softverska rješenja", navodi se u tvrtkinom priopćenju.

Unatoč snažnim rezultatima poslovanja u trećem tromjesečju SAP nije mijenjao prognoze rezultata poslovanja za cijelu godinu, navodeći kao razloge neizvjesnosti u makrogospodarskom okruženju.

"Zbog daljnje neizvjesnosti u makrogospodarskom okruženju tvrtkine prognoze za 2011. ostaju nepromijenjene u odnosu na prvotne procjene objavljene 26. srpnja", dodaje se u priopćenju.

U srpnju je SAP prognozirao da će u 2011. prihodi od prodaje softvera i pripadajućih usluga rasti po stopi na gornjoj granici raspona od 10 do 14 posto. Očekuju i da će operativna dobit na razini grupe u 2011. biti na razini najviše prognozirane vrijednosti, odnosno u visini do 4,65 milijardi eura.

Detaljno izvješće o rezultatima poslovanja u trećem tromjesečju i prognozama za 2011. bit će objavljeno 26. listopada.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙