FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: svijet u 4,30 sati

Autor: dduk
ZAGREB, 7. studenog 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 4,30 sati:

ATENA - Grčki premijer George Papandreou i oporbeni čelnik Antonis Samaras dogovorili su sastavljanje nove koalicijske vlade koja treba usvojiti sporazum o pomoći eurozone prije izbora, a na čelu vlade neće se nalaziti Papandreou, izvijestio je u nedjelju ured grčkog predsjednika Karolosa Papuliasa. Dogovor je postignut nakon što su dvojica čelnika razgovarala s predsjednikom kako bi se prekinula politička paraliza i postigao dogovor o vladi nacionalnog jedinstva koju su tražili europski partneri Grčke. U izjavi iz predsjedničkog ureda kaže se da će u ponedjeljak čelnici razgovarati o tome tko će voditi koalicijsku vladu no i da to neće biti Papandreou. Europska unija je u nedjelju Grčkoj dala 24 sata da objasni kako će sastaviti vladu nacionalnog jedinstva kako bi se proveo sporazum o pomoći. Papandreou i njegovi protivnici nastojali su postići dogovor prije sastanka ministara financija zemalja eura u ponedjeljak kako bi pokazali da je Grčka ozbiljna u poduzimanju koraka za izbjegavanje stečaja.

WASHINGTON - Predstojeće izvješće Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) sadrži do sada najdetaljnije optužbe da je iranski nuklearni program usmjeren prema razvoju oružja i vojnoj uporabi, objavio je u nedjelju CNN citirajući više zapadnih diplomata upoznatih s izvješćem. Diplomati su rekli da će izvješće IAEA, čija se objava očekuje u utorak ili srijedu, sadržavati više podataka nego što ih je ta UN-ova agencija prethodno objavila o tajnim naporima Irana da razvije tehnologiju za izradu nuklearnog oružja, uključujući i računalne modele nuklearne bojeve glave. Oni tvrde da studija IAEA ne nudi drugo objašnjenje za te napore Irana, osim da nastoji razviti nuklearno oružje. Iako je i u prethodnim izvješćima IAEA izražavala zabrinutost da Iran razvija nuklearne bojeve glave i balističke rakete za njihovu isporuku, diplomati su kazali kako se od nadolazećeg izvješća očekuje da te optužbe budu konkretnije. Sjedinjene Države i druge zapadne sile sumnjaju da je iranski nuklearni program usmjeren prema razvoju oružja, iako Teheran tvrdi da je u miroljubive svrhe.

KAIRO - Najmanje jedanaest mađarskih turista poginulo je, a 27 je ozlijeđeno u prevrtanju autobusa u Hurgadi u Egiptu u nedjelju, izvijestili su lokalni mediji. Turisti su bili na putu u zračnu luku Hurgade, egipatskog ljetovališta na Crvenom moru, kada se njihov autobus prevrnuo. Ozlijeđeni su prebačeni u lokalnu bolnicu. Zasad nisu poznati uzroci nesreće.

LONDON - U finalu izbora za Miss svijeta održanom u nedjelju u Londonu za krunu najljepše natjecalo se 113 kandidatkinja a pobijedila je 22-godišnja Miss Venezuele Ivian Sarcos, prenose agencije. Prva pratilja je Miss Filipina, 21-godišnja Gwendoline Ruais, a za drugu pratilju izabrana je 19-godišnja Miss Portorika Amanda Vilanova. Hrvatsku je na natjecanju u Londonu predstavljala 20-godišnja Šibenčanka Katarina Prnjak. Izbor Miss svijeta je na svoju 60. obljetnicu održan u Londonu gdje je održan i prvi izbor 1951. godine, a prijenos natjecanja je pratilo više od milijardu ljudi u 150 država. Najviše titula najljepše u svijetu do sada su osvojile Venezuelanke - šest.

(Hina) xduk yduk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙