FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 9. studenoga

Autor: djan
ZAGREB, 9. studenoga 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za srijedu, 9. studenoga:

ZAGREB - Ured OESS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) održat će konferenciju za novinare povodom početka rada svoje ograničene izborne promatračke misije koja će pratiti održavanje parlamentarnih izbora u Hrvatskoj 4. prosinca. Tiskovna konferencija održat će se u 11 sati u hotelu Sheraton, Kneza Borne 2.

BEOGRAD – Glavni tužitelj Haaškog suda Serge Brammertz, koji boravi u posjetu Beogradu, prema najavama će razgovarati sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem. Sastanak s Tadićem uslijedit će nakon susreta sa srbijanskim tužiteljem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem i predsjednikom nacionalnog vijeća za suradnju s Haaškim sudom Rasimom Ljajićem. Brammertz boravi u posjetu Srbiji u povodu podnošenja redovitog šestomjesečnog izvješća Vijeću sigurnosti UN-a, a jedna od tema razgovora sa srbijanskim dužnosnicima bit će, kako se očekuje, otkrivanje pomagača u skrivanju haaških optuženika Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

LJUBLJANA - U srijedu istječe rok za podnošenje kandidatura za prijevremene parlamentarne izbore u Sloveniji koji se održavaju 4. prosinca. Na parlamentarnim izborima slovenski birači odlučivat će o sastavu 90-članog Državnog zbora (parlamenta), te o tome koja će stranka dobiti relativnu većinu, a time i priliku za sastavljanje koalicijske vlade.

TBILISI - Rusija i Gruzija trebale bi službeno potpisati sporazum koji otvara put za ulazak Rusije u Svjetsku trgovinsku organizaciju (WTO) nakon 18 godina pregovora s tom organizacijom.

LONDON - Najavljeni su studentski prosvjedi protiv povećanja školarina. Organizatori očekuju 10 tisuća prosvjednika.

Dežurni urednici:

Noć: Domagoj Janković

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Damir Hainski

Tel: 00385 1 4808645

Fax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙