FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MMF nudi mogućnost kupnje španjolskih i talijanskih državnih obveznica

Autor: vmom
BRUXELLES, 5. listopada 2011. (Hina/Reuters) - Međunarodni monetarni fond (MMF) mogao bi po potrebi zajedno s kriznim fondom eurozone kupovati španjolske ili talijanske državne obveznice i time pomoći jačanju povjerenja u te zemlje, poručio je u srijedu čelnik europskog odjela Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

"Možda bi čak i MMF mogao ulagati zajedno s Europskim fondom za financijsku stabilnost (EFSF). Bili bismo zasigurno spremni igrati tu ulogu", kazao je Antonio Borges.

"Svako ulaganje koje bismo poduzeli u Španjolskoj ili Italiji temeljilo bi se na uvjerenju da su te zemlje na dobrome putu - da su solventne i da poduzimaju sve potrebne mjere. S obzirom da EFSF sada ima mogućnost ulagati na sekundarnim tržištima, mogli bismo ulagati zajedno s njima i time poduprijeti tržišta dugova u Italiji i Španjolskoj dodatnim elementom vjerodostojnosti", poručio je.

Iako je još uvijek riječ o hipotezi, naglasio je, takav potez mogao bi se povući u izvanrednim okolnostima. U prošlosti se to već radilo, podsjetio je Borges.

"Samo nudimo takvu mogućnost", kazao je.

(Hina) xvmo ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙