FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi porasli, u fokusu eurozona

Autor: scvi
NEW YORK, 28. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Prateći dobitke na europskim burzama, američki terminski indeksi danas su porasli, dok se čeka objava podatka o narudžbama trajnih dobara te rezultat glasovanja u finskom parlamentu o promjenama u europskom fondu za financijsku stabilnost.

Dow Jones terminski indeks oko 12,30 sati bio je na dobitku 89 bodova, a tehnološki Nasdaq 15 bodova.

Istodobno, S&P 500 indeks bio je u plusu 10 bodova, te iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

U najvećem fokusu investitora i nadalje je europska dužnička kriza. U svom obraćanju Europskom parlamentu, jutros je predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barrosso izjavio da Grčka „jest i ostat će članica eurozone“. Također, zatražio je od Europske središnje banke da „učini sve što je potrebno“ kako bi osigurala integritet eurozone.

Investitori sada s nestrpljenjem iščekuju glasovanje u finskom parlamentu o predloženim promjenama u europskom fondu za financijsku stabilnost. Sutra će o njima odlučivati njemački parlament.

Nove smjernice dat će im i podatak o narudžbama trajnih dobara američkoj industriji. Ekonomisti procjenjuju da su narudžbe u kolovozu smanjene 0,2 posto.

„Taj podatak nam je ključan, jer se prvi znaci recesije obično manifestiraju na narudžbama trajnih dobara i prodaji automobila“, ističe Kathleen Brooks, direktorica istraživanja pri Forex.comu.

Tržište očekuje i govor predsjednika američke središnje banke Bena Bernankea na skupu u Clevelandu, vezan uz lekcije iz tržišta u razvoju o izvorima održivog razvoja.

Na europskim burzama trgovanje je volatilno, a trenutno je londonski Ftse na dobitku 0,28 posto, na 5.308 bodova, pariški CAC 0,43 posto, na 3.036 bodova, a frankfurtski DAX 1,23 posto, na 5.697 boda.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙