FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi pali nakon četiri dana dobitaka

Autor: scvi
NEW YORK, 16. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Nakon četiri uzastopna dana dobitaka, američki terminski indeksi ukazuju da bi danas na Wall Streetu investitori mogli predahnuti s kupnjama dionica.

Dow Jones terminski indeks oko 14,00 sati bio je u minusu 61 bod, a tehnološki Nasdaq 8 bodova.

Istodobno, S&P 500 indeks bio je na gubitku 5,3 boda, te ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

„S približavanjem vikenda, svi koji su proteklih nekoliko dana ostvarili zaradu na tržištu, vjerojatno će htjeti djelomično smanjiti rizik“, kaže Manoj Ladwa, trgovac pri ETX Capitalu.

Na Wall Streetu su u četvrtak cijene dionica porasle četvrti dan zaredom, nakon što je Europska središnja banka izvijestila da će, zajedno s drugim najvećim središnjim bankama, osigurati dovoljno kredita u dolarima za europski financijski sektor, što je ublažilo strahovanja da će dužnička kriza prerasti u bankarsku.

Ministri financija eurozone započeli su danas sastanak u Poljskoj, s ciljem da iznađu način kako bi sanirali najranjivija gospodarstva u monetarnoj uniji.

Zbog toga je i na europskim burzama danas nastavljen oporavak cijena dionica. Ipak, temeljni europski problem, dužnička kriza i dalje je aktualan, i teško će se u ovome trenutku doći do trajnog rješenja.

„Svaki optimizam bit će kratkoga vijeka. Ne vjerujem da itko očekuje da će ministri financija izaći s konkretnim rješenjem“, dodaje Ladwa.

Od makroekonomskih objava, danas se očekuje indeks povjerenja potrošača u SAD-u, kojeg kompiliraju Reuters i Sveučilište u Michiganu. Američko ministarstvo financija, pak, objavit će podatke o dotoku neto kapitala u srpnju u SAD.

Na europskim burzama, londonski Ftse indeks trenutno u plusu 0,53 posto, na 5.366 bodova, pariški CAC 0,63 posto, na 3.064 boda, a frankfurtski DAX 0,67 posto, na 5.545 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙