FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi upućuju na oporavak cijena

Autor: scvi
NEW YORK, 7. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su porasli, ukazujući na oporavak cijena dionica na Wall Streetu nakon tri dana pada,

jer je ojačala nada investitora da bi europska dužnička kriza mogla biti ublažena nakon presude njemačkog ustavnog suda.

Dow Jones terminski indeks oko 13,30 sati bio je u plusu 111 bodova, a tehnološki Nasdaq 25,25 bodova.

Istodobno, S&P 500 indeks bio je na dobitku 13,5 bodova, i iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Na Wall Streetu su jučer cijene dionica pale treći dan zaredom jer su se ulagači uplašili širenja dužničke krize u eurozoni.

Međutim, pozitivni vjetrovi stigli su danas iz Europe. Na europskim burzama cijene dionica oporavile su se s najnižih razina u posljednje dvije godine, nakon što je njemački ustavni sud presudio je da je njemačko sudjelovanje u programima pomoći zaduženim članicama eurozone u skladu s ustavom te zemlje.

„Vijesti iz Europe izgledaju pozitivno, no ipak bih na ovaj rast gledao kao na kratkoročni tehnički oporavak“, ističe Peter Cardillo, ekonomist pri Rockwell Global Capitalu.

U većem fokusu investitora mogla bi se naći dionica Yahoo-a, nakon što je smijenjena njegova izvršna direktorica Carol Bartz, a privremeno će je zamijeniti financijski direktor Tim Morse. Dionica te Internet kompanije ojačala je u elektroničkom predtrgovanju za 6,9 posto, na 13,8 dolara.

Znatnije je porasla, za 5,5 posto i cijena dionice Nvidia korporacije, budući da je taj proizvođač čipova znatno premašio svojim procjenama prodaje očekivanja analitičara.

Na europskim burzama najvažniji indeksi danas su snažno porasli. Londonski Ftse indeks trenutno je u plusu 1,72 posto, na 5.245 bodova, frankfurtski DAX 2,83 posto, na 5.340 bodova, a pariški CAC 2,27 posto, na 3.032 boda.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙