FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi pali nakon uzleta cijena dionica

Autor: scvi
NEW YORK, 30. kolovoza 2011. (Hina/Reuters) - Nakon što su cijene dionica na Wall Streetu ojačale gotovo 8 posto u proteklih pet trgovinskih dana, američki terminski indeksi danas su u minusu, dok investitori oprezno očekuju nove pokazatelje koji bi im ukazali na zdravlje najvećeg svjetskog gospodarstva.

Dow Jones terminski indeks oko 13,30 sati bio je u minusu 45 bodova, a tehnološki Nasdaq 5,5 bodova.

Istodobno, S&P 500 indeks bio je na gubitku 6,8 bodova, i ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Nove smjernice investitori će danas dobiti od niza makroekonomskih objava. Ponajviše se očekuje indeks povjerenja potrošača u SAD-u za kolovoz Conference Board-a. Ekonomisti procjenjuju da bi mogao pasti sa srpanjskih 59,5 na 52 boda.

Nadalje, očekuje se i objava zabilješke s posljednjeg sastanka Fedova Vijeća za operacije na otvorenom tržištu, kao i podaci o tjednoj i mjesečnoj prodaji trgovačkih lanaca, te S&P Case/Schiller indeks cijena nekretnina za lipanj.

A nakon jutrošnjih dobitaka, na europskim burzama najvažniji europski burzovni indeksi su oslabili ili potonuli u minus. Ponajviše je to posljedica podatka o padu indeksa gospodarske klime u eurozoni sa srpanjskih 103 na 98,3 bodova u kolovozu.

Frankfurtski DAX indeks trenutno je u minusu 0,65 posto, na 5.632 bodova, a pariški CAC 0,14 posto, na 3.149 boda.

Istodobno, londonski Ftse indeks na dobitku je 2,35 posto, na 5.250 bodova, ponajviše zahvaljujući tome što investitori nakon praznika odrađuju jučerašnji snažan skok cijena dionica na svjetskim burzama.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙