FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: oštar pad terminskih indeksa

Autor: scvi
NEW YORK, 6. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su oštro pali, ukazujući na negativni početak trgovanja na Wall Streetu uslijed ojačalih strahova investitora oko produbljivanja dužničke krize u eurozoni.

Dow Jones terminski indeks oko 13,30 sati bio je u minusu 179 bodova, a tehnološki Nasdaq 21,75 bodova.

Istodobno, S&P 500 indeks bio je na gubitku 22,6 boda, i ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Američki investitori danas se vraćaju s produljenog vikenda, nakon jučerašnjeg praznika rada, te tako sa zakašnjenjem reagiraju na jučerašnje potonuće cijena dionica na europskim burzama za četiri posto, uz snažan skok prinosa po obveznicama europskih banaka.

„Mnogi investitori pratit će otvaranje Wall Streeta radi smirujućeg utjecaja. Međutim, nakon jučerašnjeg onako oštrog pada cijena dionica u Europi, američki terminski indeksi moraju reagirati“, ističe James Hughes, analitičar Alparija.

Za nove smjernice investitori čekaju objavu ISM indeksa aktivnosti u američkom uslužnom sektoru, nakon što su ih u petak razočarali podaci o stagnaciji zapošljavanja na tržištu rada.

Na europskim burzama trgovanje se danas stabiliziralo, nakon jučerašnjih oštrih gubitaka. Londonski Ftse indeks trenutno je u plusu 0,85 psoto, na 5.145 bodova, frankfurtski DAX 0,3 posto, na 5.262 boda, a pariški CAC 0,13 posto, na 3.003 boda.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙