FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi porasli uoči zasjedanja Feda

Autor: scvi
NEW YORK, 20. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su porasli u očekivanju zasjedanja Feda na kojem bi, nadaju se investitori, mogle biti usvojene nove monetarne mjere za poticaj američkom gospodarstvu.

Dow Jones terminski indeks oko 14,30 sati bio je u plusu 81 bod, a tehnološki Nasdaq čak 22,25 bodova.

Istodobno, S&P 500 indeks bio je na dobitku 10 bodova, te iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Očekuje se da će američki monetarni zakonodavci na svom 2-dnevnom zasjedanju, koje započinje danas, usvojiti dodatne mjere s ciljem daljnjeg spuštanja već ionako niskih kamatnih stopa.

U takvim okolnostima u sjenu je palo snižavanje talijanskog kreditnog rejtinga od strane S&P agencije.

„Nakon početne negativne reakcije terminskih indeksa na snižavanje talijanskog rejtinga za jedan stupanj, investitori su shvatili da agencije za izdavanje rejtinga prate tržišta, a ne da ih ne predvode“, ističe Peter Boockvae, strateg pri Miller Tabak &Co. Dodaje da je u najvećem fokusu investitora današnje zasjedanje Fedova Vijeća za operacije na otvorenom tržištu.

Od makroekonomskih pokazatelja, danas se očekuje objava podatka o izdanim građevinskim dozvolama u kolovozu, te Reedbookov indeks prodaje u robnim kućama i lancima trgovina u SAD-u.

Na europskim burzama cijene dionica nadoknadile su jutrošnje gubitke izazvane snižavanjem talijanskog kreditnog rejtinga, te bilježe dobitke.

Trenutno je londonski Ftse na dobitku 1,44 posto, na 5.335 bodova, pariški CAC 0,98 posto, na 2.968 bodova, a frankfurtski DAX 2,26 posto, na 5.538 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙