FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: ulagači na oprezu uoči Obamina govora

Autor: scvi
NEW YORK, 8. rujna 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas stagniraju, ukazujući na oprez investitora na Wall Streetu uoči govora predsjednika Baracka Obame o mjerama poticanja zapošljavanja.

Dow Jones terminski indeks oko 14,00 sati bio je u minusu 7 bodova, dok je tehnološki Nasdaq bio u plusu 6,5 bodova.

Istodobno, S&P 500 indeks bio je na gubitku 0,7 bodova, no blago iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Nakon razočaravajućeg izvješća o zaposlenosti objavljenog prošloga petka, danas će investitori s velikom pozornošću pratiti govor američkog predsjednika Baracka Obame o mjerama poticanja zapošljavanja, vrijednima više od 300 milijardi dolara.

Govorit će i predsjednik Feda Ben Bernanke o ekonomskim procjenama na Gospodarskom klubu u Minnesoti, no ne očekuje se da će izložiti nove mjere za poticanje posustalog gospodarskog rata.

Za nove smjernice investitori očekuju i podatke o tjednoj nezaposlenosti u SAD-u. Ekonomisti procjenjuju da je bez posla u prošlome tjednu ostalo 405.000 Amerikanaca, odnosno 4.000 manje nego u tjednu ranije.

Na europskim burzama najvažniji indeksi danas su ojačali, jer se investitori nadaju da će Europska središnja banka signalizirati sa svog današnjem redovnog zasjedanja kako neće zaoštravati monetarnu politiku. U međuvremenu, ECB i Bank of England odlučile su zadržati ključne kamatne stope na postojećim razinama.

Londonski Ftse indeks trenutno je u plusu 0,4 posto, na 5.339 bodova, frankfurtski DAX 0,6 posto, na 5.437 bodova, a pariški CAC 0,25 posto, na 3.080 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙