FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HVIDR-a i UBIUDR osuđuju izjavu S. Mesića

Autor: dmak
ZAGREB, 12. rujna 2011. (Hina) - Hrvatski vojni invalidi Domovinskog rata (HVIDR-a) i Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) najoštrije osuđuju i ogorčeni su izjavom bivšeg predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića da je, uz srbijanskog predsjednika Slobodana Miloševića, glavni krivac za rat 90-tih na prostoru bivše Jugoslavije bio prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman.

Iz HVIDR-e su, među ostalim, priopćili kako smatraju da je Mesić nastavio niz neutemeljenih i neprimjerenih postupaka kojima kontinuirano dokazuje osobnu mržnju i ljubomoru prema prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Mesić je to pokušavao tijekom svoga mandata, a ni sada ne prestaje s blaćenjem prvog hrvatskog predsjednika dok i dalje živi na račun poreznih obveznika te uživa povlastice i privilegije, ističe HVIDR-a. Ipak nije, nit će uspjeti u namjeri da baci sumnju, a kamo li da izbriše sjećanje na život i djelo utemeljitelja hrvatske države dr. Franje Tuđmana, ističe HVIDR-a u priopćenju.

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) drži da je Mesić ponovno obmanuo javnost, izjednačio agresora i žrtvu i nanio nepopravljivu štetu hrvatskim braniteljima, a poglavito obiteljima poginulih i nestalih.

UBIUDR u priopćenju traži od glavnog državnog odvjetnika RH Mladena Bajića da po službenoj dužnosti optuži Stjepana Mesića "i da taj čovjek napokon odgovara kako za tu izjavu, tako i za niz drugih izjava u kojima je vrijeđao, omalovažavao i marginalizirao hrvatski Domovinski rat".

(Hina) pp/xdm yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙