FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UBIUDR ogorčen Mesićevim istupom u vezi Boljkovca

Autor: dmak
ZAGREB, 1. rujna 2011. (Hina) - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) izrazila je danas ogorčenost i zaprepaštenost načinom na koji bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić, kako kažu, nastoji utjecati na policiju i sudske organe da ne sude navodnim ratnim i inim zločincima, kao što je primjerice bivši ministar policije Josip Boljkovac.

U Udruzi smatraju da još prije nego li je i podignuta optužnica i sve je još u fazi ispitivanja, Mesić vrijeđa i nastoji utjecati na države organe kad izjavljuje da je "sve što se događa oko Boljkovca i drugih, najave pokretanja kaznenih postupaka, školski primjer pripreme političkog suđenja".

"Otkuda i kako bivši predsjednik zna da će to biti "političko suđenje" i zbog čega javno štiti navodne kriminalce i ratne zločince, odnosno zbog čega se toliko angažirao na zataškavanju navodnih zločina, poglavito nakon II. svjetskog rata", pitaju iz Udruge.

Također pitaju i zbog čega nije posjetio i neke od hrvatskih branitelja kojima se također pripremaju optužnice za navodna zlodjela i ratne štete.

"Gdje je i u ovom slučaju njegova dobro zapamćena uzrečica 'neka organi rade svoj posao'", pitaju u UBIUDR-u iz kojega daju punu potporu ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku, "u nadi da ga u njegovim zadaćama neće skrenuti ljudi poput Mesića koji bi i sam već jednom trebao postati predmetom kriminalističke obrade".

(Hina) pp/xdm yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙