FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: otvorena izložba Nicka Veaseya

Autor: pgas
SPLIT, 8. rujna 2011. (Hina) - David Blunt, britanski veleposlanik u Hrvatskoj, večeras je otvorio izložbu "X Ray photos" svojeg sunarodnjaka Nicka Veaseya koja će biti otvorena do 21. rujna u Galeriji Fotokluba Split.

Zanimljivost izložbe je u tome što poznati umjetnik Nick Veasey u svom radu ne koristi klasični fotoaparat koji "hvata" slike pomoću svjetla, već koristi x-zrake, tj. rendgensku tehnologiju.

Njegove fotografije su zastupljene u važnim umjetničkim zbirkama, a nalaze se u londonskim muzejima te Muzeju suvremene umjetnosti u Taipeiu. Svojim umjetničkim radovima pokazuje ono što je iza, budući da koristi rendgensku tehnologiju za snimanje skrivenog sadržaja.

"Ovo naše društvo, iscrpljeno pojavnošću, istovremeno se sve više potčinjava sigurnosti i kontroli. Putujete li avionom ili ulazite u sudnicu, vaše osobne stvari bit će snimljene rendgenom" rekao je umjetnik prije otvaranja izložbe. Dodao je da pošta za velike tvrtke i za tijela državne uprave uglavnom prolazi kroz rendgen, a sigurnosne kamere snimaju svaki naš pokret, dok signali naših mobitela u svako doba nas mogu locirati.

Veasey napominje da mu stvarati umjetnost i ljepotu pomoću opreme i tehnologije namijenjene "Velikom bratu" razvlači lice u osmijeh.

(Hina) xzjur ymc

An unhandled error has occurred. Reload 🗙