FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najavljen 16. Splitski filmski festival

Autor: zjur
SPLIT, 26. kolovoza 2011. (Hina) - Šesnaesti Split film festival, međunarodni festival novog filma održat će se od 10. do 17. rujna, a tijekom festivala u službenoj konkurenciji bit će prikazano četrdeset kratkometražnih i deset dugometražnih filmova redatelja iz cijeloga svijeta, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Splitu.

U konkurenciji kratkometražnih filmova ove će se godine naći filmovi iz Italije, Meksika, Poljske, Belgije, Nizozemske, Velike Britanije, Austrije, Danske, Portugala, Tajvana, Francuske, Kanade, Finske i Hrvatske, rečeno je na tiskovnoj konferenciji.

Program festivala predstavili su direktor festivala Branko Karabatić, selektor kratkometražnog filma Duje Škaričić te izvršni producent za Drive-in kino i radionicu Bele Tarra Marijan Baković.

Osim konkurencije dugometražnog i kratkometražnog filma, Split Film Festival ove godine nudi i niz popratnih događanja, predavanja, okruglih stolova i drugih sadržaja.

Domaći i strani sudionici moći će uoči festivala, od 29. kolovoza do 10. rujna, sudjelovati u radionici Bele Tarra na temu "Ribe". Tijekom radionice sudionici će napisati scenarij, pronaći lokaciju te snimiti i montirati kratak film.

Festivalski program predviđa i Tjedan austrijskog filma u kojemu će se prikazati filmovi petorice redatelja te prezentaciju filma "Semiotic ghosts" Geralda Webera. U Erotici ITD za gledatelje su pripremili šest naslova filmova među kojima će francuski redatelj Tachou Frederic predstaviti filmom "Primitivni pornografski film". U programu Odrazi 2011. bit će predstavljeni mahom francuski redatelji.

U sklopu festivala u izložbenom prostoru Doma mladeži bit će otvorena i izložba novih medija pod nazivom Robotičke skulpture Freerka Wieringe.

Na festivalu će biti predstavljeni i internetski projekti, interaktivne mini-instalacije, performansi, te retrospektive domaćih i stranih autora, a posjetitelji će moći sudjelovati na predavanjima, radionicama i prigodnim razgovorima.

Projekcije filmova održavat će se u kinima Central projekcije filmova će se održavati još i u kinu Karaman, te kinoteci Zlatna vrata.

(Hina) xzjur ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙