FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište novca: skok potražnje i ponude za više od 20 posto

Autor: mkuz
ZAGREB, 5. rujna 2011. (Hina) - Na Tržištu novca danas su i potražnja i ponuda porasle za više od 20 posto, a uz prekonoćne tražile su se i ročne pozajmice.

Potražnja je danas dosegnula 152 milijuna kuna, što je 20,63 posto više nego u petak. Istodobno, ponuda je skočila 24,5 posto, na 132 milijuna kuna.

Najviše je odobreno prekonoćnih pozajmica, 35,1 milijun kuna, i to po prosječnoj kamatnoj stopi od 0,59 posto, što je 0,04 postotna boda manje nego u petak. Plasirano je i 10 milijuna kuna pozajmica na rok od 2 tjedna, uz kamatu od 2 posto.

Također, ugovoreno je i 3,9 milijuna kuna pozajmica na rok od mjesec dana, uz kamatnu stopu od 3,07 posto.

Na rok od tjedan dana, pak, plasirano je 3 milijuna kuna, po cijeni od 1,7 posto.

Ukupni promet na Tržištu novca danas je dosegnuo 52 milijuna kuna, a prosječna kamatna stopa porasla je s u petak zabilježenih 0,77 na 1,11 posto.

"Početak radnog tjedna na Tržištu novca Zagreb započeo je povećanom ponudom, ali i potražnjom za kunama. Ugovarale su se pozajmice s različitim rokovima dospijeća. Kao i prethodnih dana, ponuda kuna nije iskorištena u potpunosti zbog limita sudionika. Prosječna dnevna kamatna stopa porasla je na 1,11 posto zbog ugovoreni ročnih plasmana", navodi se u priopćenju s Tržišta novca.

(Hina) xsbo ymkuz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙