FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: svijet u 15.30 sati

Autor: ilov
ZAGREB, 14. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz svijeta do 15.30 sati:

RIM - Oko 1.600 imigranata iskrcalo se u subotu i u nedjelju ujutro na talijanski otočić Lampedusu smješten na pola puta između afričke obale i Sicilije, izvijestila je u nedjelju talijanska agencija Ansa. Među imigrantima koji su stigli na desetak plovila bilo je stotinjak žena i oko četrdesetero djece, među kojima troje novorođenčadi. Pripadnici obalne straže izvijestili su o još dvije skupine od po nekoliko stotina imigranata koje stižu iz smjera Afrike. Jedna se nalazi na oko sedam, a druga skupina na oko 50 morskih milja južno od obala Lampeduse.

QUETTA - Najmanje 11 osoba je poginulo, a 20 ranjeno u nedjelju u eksploziji bombe u hotelu na jugozapadu Paksitana, objavila je policija. Još nitko nije preuzeo odgovornost za napad u Deri Allah Yaru, gradu u provinciji Balučistan, iako policija sumnjiči tamošnje separatiste. Očevici prenose da je dvokatna zgrada hotela potpuno uništena, a spasilačke ekipe trahaju za eventualno preživjelima.

TEHERAN - Rusija će ovoga tjedna pokušati obnoviti zastale nuklearne pregovore između Irana i najvećih svjetskih sila, nadajući se da poseban odnos s Teheranom može pomoći u oživljavanju pregovora za koje neki analitičari smatraju da su mrtvi. Tajnik ruskog Vijeća sigurnosti Nikolaj Petrušev trebao bi se sastati u ponedjeljak u Teheranu sa svojim kolegom te s iranskim predsjednikom Mahmudom Ahmadinedžadom i potaknuti nastavak pregovora koji su propali u siječnju. Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izvijestio je u srpnju američkom predsjednika Baracka Obamu o strategiji pregovora "korak po korak" koja bi Iran privolila da odgovori na pitanja vezana za njegov nuklearni program, a zauzvrat bi bio nagrađen postupnim smanjenjem sankcija koje su uvele zemlje što strahuju da Iran pokušava proizvesti nuklearno oružje, što Teheran uporno negira.

BEOGRAD - Turisti iz Srbije ljetuju od Istre do Dubrovnika i u prvih šest mjeseci ih je u Hrvatskoj bilo 46.592 koji su ostvarili 256.780 noćenja što je šest posto više nego 2010., a očekuje se da će oni do kraja sezone ostaviti preko 50 milijuna eura, pišu u nedjelju beogradske “Večernje Novosti”. Taj list navodi da će prema “procjenama turističkih radnika Hrvatske, do kraja sezone na Jadranu ljetovati preko 100.000 gostiju iz Srbije, što je za 15 posto više nego prethodne godine, dodajući kako je najveći broj Srba bio na Jadranu početkom kolovoza.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙