FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 13. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

RIJEKA

U utakmici 4. kola Prve hrvatske nogometne lige Rijeka je pobijedila Varaždin sa 2-0 (1-0). Utakmica je odigrana na stadionu Kantrida pred 3.000 gledatelja, a sudio je Danijel Trampus iz Osijeka.

STRIJELCI: 1-0 Kreilach (17-11m), 2-0 Švrljuga (73).

ZAGREB

Idući tjedan hrvatski tenisači igrat će teniski ATP turnir Cincinnati iz Masters serije 1000 gdje našeg najboljeg tenisača Marina Čilića u prvom kolu čeka Francuz Jo-Wilfied Tsonga, 16. tenisač svijeta. Čilić je protiv Tsonge, koji ovaj vikend igra polufinale ATP turnira u Montrealu, igrao do sada jednom 2007. godine, i tada je bio bolji od njega. Ivu Karlovića u Cincinnatiju čeka u 1. kolu Španjolac Albert Montanes, 47. tenisač svijeta. Njih su dvojica do sada također igrala jednom i to ove godine na turniru u Indian Wellsu gdje je naš tenisač odnio pobijedu.

Ivana Dodiga koji je ovaj tjedan na turniru u Montrealu izbacio Rafaela Nadala, u prvom kolu čeka kvalifikant, a ako prođe u drugom kolu ide na 7. na ATP ljestvici Francuza Gaela Monfilsa. U jedinom međusobnom susretu, koji je igram ove godine u Halleu u Njemačkoj, Francuz je bio bolji.

I tenisačice su idući tjedan u Cincinnatiju. Dvije hrvatske predstavnice Petra Martić i Mirjana Lučić igraju kvalifikacije. Martić igra u prvom kolu kvalifikacija protiv Španjolke Carle Navarro Suarez, a Lučić protiv Rumunjske Monice Niculescu.

GLASGOW

Hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić postigao je zgoditak i promašio kazneni udarac u pobjedi Rangersa na gostovanju kod Invernessa (0:2) u 4. kolu Škotske lige. Jelavić je u 61. minuti pogodio za vodstvo iz kaznenog udarca, ali je sedam minuta kasnije promašio penal, da bi Edu u 68. minuti postavio konačnih 2:0. Obje momčadi su utakmicu završile s igračem manje.

BERLIN

U 2. kolu Bundeslige Hoffenheim je pobijedio prvaka Borussiu Dortmund (1:0), Bayern u gostima Wolfsburg (1:0), dok je hrvatski reprezentativac Mladen Petrić bio strijelcem u remiju HSV-a protiv Herthe (2:2). Petrić je postigao prvi zgoditak na utakmici iz jedanaesterca u 25. minuti, a iz igre je izašao u 67. minuti. Bod je Herthi donio Hrvat Andre Mijatović u 86. minuti. Hoffenheim je uspio napraviti veliko iznenađenje svladavši kod kuće Borussiu Dortmund (1:0), za koju je Ivan Perišić nastupio od 56. minute. Bayern je sretnim pogotkom Luiza Gustava u sudačkoj nadoknadi slavio kod Wolfsburga s 1:0. Za domaće je cijelu utakmicu odigrao Mario Mandžukić, dok je Srđan Lakić ušao u igru u 88. minuti, a unatoč najavama za Bayern je igrao i Ivica Olić, doduše samo četiri minute. Nakon što je prognan iz hrvatske reprezentacije Danijel Pranjić je utakmicu prosjedio na klupi Bayerna.

Schalke je zabilježio najuvjerljiviju pobjedu demoliravši Koeln s čak 5:1, iako su gosti prvi postigli zgoditak. Za Koeln je do 75. minute igrao Mato Jajalo, a junak dvoboja je Nizozemac Huntelaar s tri pogotka. U ostalim utakmicama Mainz je slavio s 2:1 kod Freiburga, a istim rezultatom je Hannover ubilježio pobjedu kod Nuernberga. I Hannover i Mainz su na čelu ljestvice s maksimalnih šest bodova.

Schalke 04 5 Klaas-Jan Huntelaar 42pen,47,84, Lewis Holtby 48, Raul 59

Koeln 1 Lukas Podolski 12

- - -

Hamburg SV 2 Mladen Petrić 25pen, Son Heung Min 61

Hertha Berlin 2 Tunay Torun 43, Andrej Mijatović 88

- - -

Nuremberg 1 Tomas Pekhart 56

Hanover 96 2 Mohammed Abdellaoue 16, Konstantin Rausch 27pen

- - -

Freiburg 1 Papiss Cisse 90+1

Mainz 2 Marcel Risse 64, Eric Maxim Choupo-Moting 79

- - -

Hoffenheim 1 Sejad Salihović 9

Borussia Dortmund 0

- - -

VfL Wolfsburg 0

Bayern Muenchen 1 Luiz Gustavo 90+1

WEYMOUTH

Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić zauzeo je peto mjesto u klasi Finn na Predolimpijskoj regati u Weymouthu. Kljaković Gašpić je u plov za odličja klase Finn ušao kao peti, s jednim bodom zaostatka za četvrtoplasiranim Španjolcem Rafaelom Trujillom i sedam za trećeplasiranim Francuzom Jonathanom Lobertom. Ivan je izvrsno odjedrio prvi dio plova za odličja, na prvu oznaku je stigao prvi, s konkurencijom posloženom taman kako treba. Trujillo je bio drugi, a Lobert šesti. U tom trenutku naš kormilar je imao broncu. Međutim, u vrlo uzbudljivoj stranici niz vjetar pozicije su se skroz izmijenile do slijedeće oznake, na koju je Ivan stigao sedmi. Svih deset kormilara obišlo je drugu oznaku unutar deset sekundi, što je jako malo. Kljaković Gašpić ponovno je izvrsno odradio stranicu u vjetar, stigao četvrti na slijedeću oznaku, ponovno je prošao Španjolca i Francuza. Međutim, zadnja stranica niz vjetar se pokazala ključnom. Lobert i Trujillo su se opet progurali ispred našeg kormilara i odlučili o konačnom poretku.

Najbolji hrvatski jedriličari mahom će se odmarati narednih dva do tri tjedna, a onda će se posvetiti pripremama za kvalifikacije za OI 2012 – Svjetsko prvenstvo u Australiji u prosincu.

LONDON

Na otvorenju nove sezone engleske Premier lige zablistao je hrvatski nogometaš Ivan Klasnić, koji je ubilježio pogodak i asistenciju za pobjedu Boltona 4-0 u gostima kod Queens Park Rangersa. Klasnić je bio strijelac u 70. minuti za 3-0, a u 79. je asistirao Fabriceu Muambi za konačnih 4-0. Hrvatski nogometaš odigrao je gotovo cijelu utakmicu, odnosno do 86. minute. Ostali strijelci za Boltom bili su Cahill (45+2) te Gabbidon (67-autogol).

Liverpool je razočarao odigravši na svom terenu 1-1 protiv Sunderlanda. Domaćini su mogli povesti već u 7. minuti, ali Luis Suarez nije iskoristio 11-erac. Ipak, Liverpool je poveo u 12. minuti, a za promašeni 11-erac iskupio se Suarez. Bod Sunderlandu donio je Larsson u 57. minuti.

Danas još igraju Newcastle - Arsenal, a u nedjelju startaju Chelsea i Manchester United. Chelsea gostuje kod Stokea, a Manchester United kod West Bromwich Albiona.

REZULTATI:

Wigan Athletic 1 - Ben Watson 21-11m

Norwich City 1 - Wesley Hoolahan 45

- - -

Fulham 0

Aston Villa 0

- - -

Blackburn Rovers 1 - Mauro Formica 20

Wolverhampton Wanderers 2 - Steven Fletcher 22, Stephen Ward 48

- - -

Liverpool 1 - Luis Suarez 12

Sunderland 1 - Sebastian Larsson 57

- - -

Queens Park Rangers 0

Bolton Wanderers 4 - Gary Cahill 45+2, Danny Gabbidon 68-autogol, Ivan Klasnić 70, Fabrice Muamba 79

RIM

Talijanski prvoligaš Cagliari je dva tjedna prije početka nove sezone ostao bez trenera jer se Roberto Donadoni, koji je obnašao tu dužnost, posvađao s predsjednikom kluba Massimom Cellinom. Bivši talijanski izbornik 47-godišnji Roberto Donadoni, koji je bio trener Genove, Livorna i Napulja, sukobio se s Cellinom zbog odlaska Alessandra Matrija koji je u siječnju prešao u Juventus, pišu talijanski mediji.

Donadonija će na trenerskoj klupi Cagliarija zamijeniti Massimo Ficcadenti 843), koji je prošle godine vodio Cesenu.

PEKING

Bivši španjolski nogometni izbornik Jose Antonio Camacho novi je izbornik Kine, javljaju kineski mediji. Camacho (56), koji je u karijeri kratko vodio i Real Madrid, do veljače je bio trener španjolskog prvoligaša Osasune s kojom se razišao zbog slabih rezultata. "Jako sam sretan što sam ovdje. Moj cilj je jasan - kvalificirati se na svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu", izjavio je Camacho. Osim Real Madrida, Camacho je trenirao još i Rayo Vallecano, Espanyol, Sevillu i Benficu, a sa španjolskom reprezentacijom je stigao do četvrtfinala SP-a 2002.

Do sada su kinesku nogometnu reprezentaciju, 73. na FIFA-inoj ljestvici, vodili Klaus Schlappner, Bobby Houghton, Bora Milutinović, Arie Haan i Vladimir Petrović.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙