FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 12. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić odlučio je iz reprezentacije isključiti igrača njemačkog Bayerna Danijela Pranjića, objavljeno je u petak na konferenciji za novinare. Razlog za takvu odluku je nedoličan način na koji je Pranjić iskazao svoje nezadovoljstvo statusom u reprezentaciji nakon prijateljske utakmice između Irske i Hrvatske, odbivši se rukovati sa stručnim stožerom . "Pranjić je nakon utakmice na nedoličan način iskazao nezadovoljstvo svojim statusom. Na njega više nećemo računati. Zahvalili smo mu se na ovih pet godina suradnje i želimo mu sreću u daljnjoj karijeri", rekao je Bilić. "Mi smo donijeli tu odluku, imali smo sastanak s igračima", dodao je. "Pranjić se odbio rukovati sa stožerom. Nije bilo ružnih riječi. Bio je to normalan, kulturan i miran razlaz, ali od početka postoje jasna pravila ponašanja u reprezentaciji. To nije suspenzija, nego definitivna odluka", kazao je Bilić.

BARCELONA

Barcelona i londonski Arsenal konačno su postigli sporazum oko španjolskog veznjaka Cesca Fabregasa, koji će uskoro postati novi član Barcelone za cijenu od oko 40 milijuna eura, tvrde svi vodeći španjolski mediji. Dogovori Barce i Arsenala konačno su urodili plodom, pa će 24-godišnji Fabregas, koji je karijeru započeo u Barceloni, odakle je kao 16-godišnjak otišao u Arsenal, konačno nositi majicu Barcelone. Mnogi igrači Barcelone požurili su preko društvene mreže twitter čestitati Cescu na prelasku. Branič Gerard Pique je tako napisao "Cesc, konačno si s nama", a kapetan Carles Puyol "Dobrodošao kući, sretni smo što te imamo". Još uvijek se ne zna kada će uslijediti svečano potpisivanje ugovora, no neki mediji tvrde da će to biti u nedjelju prije prve utakmice Superkupa između Barcelone i Real Madrida na Bernabeu.

WEYMOUTH

Na Predolimpijskoj regati u engleskom Weymouthu Ivan Kljaković Gašpić kao peti ulazi u plov za odličja klase Finn, Pavle Kostov i Petar Cupać su zauzeli 11. mjesto u 49er-u, s pobjedom u zadnjem plovu regate, dok su Mate Arapov i Ante Šitić ukupno 14. u Zvijezdi.Ivan Kljaković Gašpić u teškom olimpijskom samcu Finnu jedri sutra plov za odličja. Danas je bio osmi i četvrti, sedam bodova zaostaje za Francuzom Jonathanom Lobertom na trećem mjestu. Prvi je Britanac Ben Ainslie, a drugi, a drugi Nizozemac Peter Jan Postma. Za naše posade u klasama 49er i Zvijezda natjecanje je završilo. Pavle Kostov i Petar Cupać su zauzeli 11. mjesto, što je jedan od najboljih njihovih rezultata na natjecanjima ovakve razine. Nakon slabog devetog plova regate, zadnji su plov pobijedili i tako na najbolji mogući način zaključili Predolimpijsku regatu.Mati Arapovu i Anti Šitiću u klasi Zvijezda pripalo je 14. mjesto. U zadnja dva plova bili su 12. i 16.

MELBOURNE

Australskog biciklista Cadela Evansa (34), koji je prije tri tjedna osvojio Tour de France, dočekalo je u petak na tisuće ljudi u Melbourneu. Evans je prvi Australac koji je osvojio Tour, a mediji u njegovoj domovini proglasili su to jednim od najvećih sportskih dostignuća u povijesti Australije. Na tomu mu se zahvalila i australska premijerka Julia Gillard. "Velika je čast biti među svojim sunarodnjacima. Mogu reći da me je ovaj doček ostavio bez riječi, ali čak ni to ne bi dovoljno opisalo moje osjećaje. I ovom prilikom želim se zahvaliti svojoj majci Helen, ona je bila uvijek uz mene, kad sam kao trogodišnjak vozio BMX, kad sam sa 14 godina dobio svoj prvi brdski bicikl, te kasnije kad sam se profesionalno počeo baviti biciklizmom", kazao je Evans.

BERLIN

Najbolja njemačka nogometašica i trostruka pobjednica izbora za najbolju nogometašicu svijeta Birgit Prinz okončala je karijeru u 33. godini. "Nogometa igram čak 25 godina i stvarno je vrijeme da kažem zbogom. Nije mi lako, ali bilo bi sve teže", kazala je Prinz njemačkim medijima, koji su njezino povlačenje i najavljivali nakon SP-a u lipnju na kojem je Njemačka ispala u četvrtfinalu. Prinz odlazi s dva naslova svjetske prvakinje i pet naslova europske prvakinje, zajedno s Brazilkom Martom drži rekord po broju postignutih pogodaka na svjetskim prvenstvima (14), dok je u 214 utakmica za Njemačku postigla čak 128 zgoditaka.

LIVERPOOL

Španjolski nogometaš Jose Enrique (25), član engleskog prvoligaša Newcastlea, potpisao je u petak za Liverpool, objavljeno je na internetskim stranicama kluba. Enrique (25) je prošao liječnički pregled, a na koliko je godina potpisao ugovor nije otkriveno iako se nagađa da se radi o pet godina. Također nije otkrivena ni visina transfera, ali engleski mediji nagađaju da se kreće oko osam milijuna eura.

Španjolac, koji je došao u Newcastle iz Villarreala 2007., mogao bi u dresu Liverpoola zaigrati već u subotu u prvoj ovosezonskoj utakmici protiv Sunderlanda.

CINCINNATI

Belgijska tenisačica Kim Clijsters otkazala je nastup na turniru u Cincinnatiju zbog ozljede trbušnih mišića koju je zaradila na ovotjednom turnitu u Torontu. Zbog ove ozljede upitan je i njen nastup na grand slam turniru US Openu, koji počinje 29. kolovoza, a na kojem je slavila u posljednje dvije godine. Druga tenisačica svijeta ove godine ima dosta problema sa ozljedama, turnir u Wimbledonu propustila je zbog ozljede desnog gležnja.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙