FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 3. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

KITZBUEHEL/ZAGREB

Kišno nevrijeme koje je popodne pogodilo Austriju posve je poremetilo program ATP turnira u Kitzbuehelu, a prekinut je i dvoboj našeg Davis Cup reprezentativca Antonia Veića, koji će biti nastavljen u četvrtak. Dvoboj Veića i sedmog nositelja Španjolca Marcela Granollersa prekinut je kod rezultata 6:0, 3:6, 4:2 za Španjolca, pa odgoda zbog kiša može samo pomoći Lošinjaninu, koji je u utorak u 1. kolu svladao Austrijanca Andreasa Haider-Maurera. Veiću je to bila četvrta pobjeda ove sezone na ATP i Grand Slam turnirima, ali i prva nakon senzacionalnog izbacivanja Nikolaja Davidenka u 2. kolu Roland Garrosa u svibnju. Španjolac Granollers je u najboljoj formi karijere jer je u nedjelju osvojio ATP turnir u Gstaadu. Osim Veićeva meča, odgođen je i dvoboj Ivana Ljubičića protiv Brazilca Joaoa Souze.

SPLIT

Trener splitskog Hajduka Krasimir Balakov najavio je da će njegova momčad preuzeti rizik i igrati napadački u sutrašnjoj uzvratnoj utakmici 3. pretkola Europske lige protiv Stoke Cityja na Poljudu kako bi nadoknadili prošlotjedni poraz u gostima (0:1).

"Hajduk juri rezultat 1:0 iz prve utakmice te će mo preuzeti rizik i moramo ući u utakmicu bez respekta i igrati ofenzivno, a ja vjerujem da ćemo slaviti naš prolazak dalje", rekao je Balakov danas na konferenciji za novinare. On je kazao kako je uoči sutrašnje uzvratne utakmice protiv engleske momčadi razmišljao o svemu, te da za njega nema poteškoća jer je naviknut na pritisak i znao je što ga čeka kad je dolazio u Split preuzeti momčad Hajduka. Osvrnuvši se na prošlotjednu utakmicu u gostima protiv Stoke Cityja, Balakov je priznao da je skok bio lošija strana Hajdukovih nogometaša, te je odlučio da u sutrašnjoj uzvratnoj utakmici zadnjoj liniji pomaže Brkljača."Petorica koja će igrati naprijed moraju postići zgoditak", dodao je Balakov.Prema Balakovu Hajduk će u četvrtak protiv Stokea igrati u sastavu: Subašić, Maloča, Miličević, Andrić, Lima, Brkljača, Tomasov, Trebotić, Anas Sharbini, Vuković i Vukušić, dok su Vejić i Inoha ozlijeđeni.

KAZAN

Nogometaši ruskog Rubina plasirali su se u 4. pretkolo Lige prvaka nakon što su u uzvratnoj utakmici u Kazanu pobijedili Dinamo Kijev s 2:1, te tako potvrdili pobjedu od 2:0 ostvarenu u Ukrajini prije sedam dana. Pogotke su za Ruse postigli Vladimir Djadjun (18) i Aleksej Medvedev (81), a za Dinamo, za koji je cijelu utakmicu je odigrao hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević, zaradivši u 40. minuti žuti karton, počasni je pogodak postigao Oleg Gusjev (90+3). Ostale utakmice 3. pretkola igraju se večeras.

GUANGZHOU

Nogometaši Real Madrida svladali su na turneji po Kini prvoligaša Guangzhou Evergrande s čak 7:1. Izabranici Josea Mourinha nemilice su punili mrežu domaćina, a nakon 7:0 su dopustili Kinezu Yangu da dvije minute prije kraja postigne počasni zgoditak. Real je igrao u najjačem mogućem sastavu, a pogotke su dali Khedira (7), Ozil (31), Benzema (39, 48), Ronaldo (56), Jese (71) i Di Maria (82). Uz nogometni dvoboj, Real Madrid se iskazao i na humanitarnom planu pa će pomoći gradu Guanzhou, koji se nekada zvao Canton, da osnuje najveću nogometnu akademiju u zemlji. Real će poslati trenere za akademiju, koja će primiti više od 10.000 polaznika.

TORINO

Broj pretplatnika za ulaznice za utakmice Juventusa iz Torina porastao je za 56 posto u odnosu na prošlu godinu, a svi bi oni voljeli gledati omiljeni klub na novom stadionu čija će inauguracija biti 8. rujna. Talijanski je prvoligaš do sada prodao 23.000 pretplata za ulaznice za novi stadion s kapacitetom od 41.000 mjesta, što je porast od 56 posto na broj pretplatnika od prošle godine. Novi stadion, čiji službeni naziv još nije poznat bit će svečano otvoren 8. rujna, tri dana prije prve sezonske utakmice protiv Parme. "Stara dama je posljednjih pet sezona igrala na olimpijskom stadionu u Torinu čekajući da bude izgrađen novi stadion.

RIM

Predsjednik udruge talijanskih nogometaša (AIC) Damiano Tommasi zaprijetio je u srijedu da će zakočiti početak talijanskog prvenstva ako Liga ne potpiše novi kolektivni ugovor. Stari ugovor je istekao prije godinu dana i igrači su u dva navrata prošlu sezonu planirali štrajk koji je bio izbjegnut svaki put jer su pregovori napredovali. "To se vuče od prošle godine. U posljednjih nekoliko mjeseci odlučili smo da nećemo štrajkati jer je prvenstvo bilo u tijeku, ali sada smo odlučili da, ako ne postignemo dogovor, prvenstvo neće ni početi", kazao je Tommasi. "Da, to je rizičan plan koji može minirati početak sezone 27. kolovoza", dodao je. Bivši igrač Rome i bivši reprezentativac je istaknuo da "kolektivni ugovor mora biti potpisan kako bi prvenstvo moglo početi i da je čak predsjednik Talijanskog nogometnog saveza (Figc) Giancarlo Abete to isto rekao".

ZAGREB

Hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović prošla je prvo kolo ITF turnira u Vancouveru nakon što je u srijedu svladala šestu nositeljicu Amerikanku Alison Riske 4-6, 6-3, 7-5. U drugom kolu će Ajla Tomljanović, 165. tenisačica svijeta, igrati protiv bolje iz ogleda između Kanađanke Heidi El Tabakh i Australke Casey Dellacqua. El Tabakh je 183. na WTA ljestvici i u tri susreta koliko su do sada igrale Tomljanović je dva puta bila bolja. S Australkom Dellacqa, 310. na WTA ljestvici, naša tenisačica do sada još nije imala priliku igrati.

CORDOBA

Polufinalni ogled Davis Cupa između tenisača Španjolske i Francuske od 16. do 18. rujna održat će se na sasvim neuobičajenom borilištu - areni za borbu s bikovima u Cordobi. Španjolski mediji taj dvoboj već nazivaju "Teniska korida", a tamošnji savez tvrdi da boljeg mjesta za Davis Cup dvoboje niti nema. Arena Coso de los Califas u Cordobi prima do 16.000 gledatelja, a zbog svog oblika svi će gledatelji imati sjajnu poziciju za uživanje u tenisu, dok se o poznatom ozračju koride prenesenom u tenisko okruženje može samo nagađati. Cordoba je, inače, dobila prednost ispred Santiaga de Compostelle i Tarragone.Španjolci su dosad Davis Cup osvajali četiri puta, a zadnji puta prije dvije godine, dok se Francuzi mogu podičiti s devet naslova, a lani su izgubili finale protiv Srbije.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙