FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

Autor: rsal
ZAGREB, 25. srpnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

ZAGREB

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić objavio je popis kandidata za prijateljsku utakmicu s Republikom Irskom u Dublinu 10.kolovoza.Hrvatska reprezentacija nastupit će protiv Iraca u najjačem sastavu, nakon poduže stanke zbog teške ozljede u reprezentaciju se konačno vratio napadač Bayerna Ivica Olić, a protiv Iraca neće igrati samo ozlijeđeni Ivan Rakitić. "Ovo je prilika da odigramo pravu utakmicu i ispravimo neke pogreške uoči završetka kvalifikacija. Svi smo oduševljeni povratkom Ivice Olića, a vidjet ćemo koliko će vremena proći dok ne uhvati svoju pravu formu", kazao je izbornik Bilić, koji je dodao kako se popis može promijeniti do utakmice s Irskom. On je kao pričuve spomenuo vratare Tomić, Kelavu i Blaževića, braniče Vidu i Pamića, Sammira i Tomečaka u sredini, te kao napadače Krstanovića, Klasnića i Vukušića.

POPIS ZA IRSKU:

VRATARI:

Vedran Runje, Stipe Pletikosa, Danijel Subašić

BRANIČI

Darijo Srna, Šime Vrsaljko, Vedran Ćorluka, Josip Šimunić, Dejan Lovren, Gordon Schildenfeld, Ivan Strinić, Danijel Pranjić

VEZNJACI

Ognjen Vukojević, Tomislav Dujmović, Luka Modrić, Milan Badelj, Niko Kranjčar, Ivo Iličević

NAPADAČI

Ivan Perišić, Eduardo Da Silva, Ivica Olić,Nikica Jelavić, Mario Mandžukić, Nikola Kalinić, i Mladen Petrić.

VINKOVCI

U utakmici 1. kola Prve HNL Cibalia je kao domaćin svladala Split sa 2-1 (1-0).Strijelci: 1-0 Bartolović (22), 1-1 Marčić (87), 2-1 F. Vitaić (90+4).

Pred 2.500 gledatelja sudio je Strahonja iz Zagreba.

VARAŽDIN

U utakmici 1. kola Prve HNL Lokomotiva je kao gost svladala Varaždin sa 2-0 (1-0).Strijelci: 0-1 Šćrbec (18), 0-2 Bule (85).

Pred 1.000 gledatelja sudio je Ljubičić iz Osijeka.

BUENOS AIRES

Nogometaši Urugvaja po rekordni su 15. put osvojili naslov prvaka Južne Amerike, oni su u finalu ovogodišnje "Copa Americe" odigranom na stadionu Monumental u Buenos Airesu svladali Paragvaj sa 3-0 (2-0).Strijelci za Urugvaj bili su Luis Suarez u 12. i Diego Forlan u 42. i 90. minuti.

Urugvajci su daleko bolje ušli u utakmicu, gotovo čitavo prvo poluvrijeme igralo se na polovici terena koji je pripadao Paragvajcima, a rezultat takve igre bila su i dva pogotka koje su postigli najbolji urugvajski igrači.Prvi gol postigao je Suarez koji je odlično primio loptu u paragvajskom kaznenom prostoru, a potom preciznim udarcem poslao loptu od vratnice u mrežu. Forlan je povisio na 2-0 u završnici prvoga dijela na dodavanje Arevala Riosa nakon pogreške paragvajske obrane.

U drugom dijelu igralo se ravnopravnije, ali Paragvajci nisu uspjeli realizirati niti jednu od svojih prilika kako bi učinili utakmicu neizvjesnijom. U samoj završnici utakmice Forlan je iz protunapada svojim drugim pogotkom povisio na konačnih 3-0.

Urugvaj je 15. osvojenom "Copa Americom" postao najuspješnija nacija, druga Argentina ih ima 14, a treći Brazil samo osam.

ATLANTA

Američki tenisač Mardy Fish obranio je naslov pobjednika ATP turnira u Atlanti svladavši u finalu sunarodnjaka Johna Isnera s 3:6, 7:6 (6), 6:2. U dramatičnom finalu gorostasni Isner je propustio gotovo nemoguće jer je prvi set dobio s 6:3, a u drugom vodio 5:1 i potratio dvije meč-lopte. Fishu je to šesti osvojeni turnir u karijeri, od čega čak pet na teritoriju SAD-a.

NEW YORK

Manchester City odigrao je samo 1:1 u pripremnoj utakmici u američkom gradu Carsonu protiv LA Galaxya, a priča dana je potez talijanskog napadača Maria Balotellia koji je razbjesnio trenera Citya Roberta Mancinia. Balotelli je postigao prvi zgoditak u 20. minuti iz jedanaesterca, a deset minuta kasnije našao se u velikoj šansi sam ispred vratara. Umjesto da zabije, crnoputi Talijan je pokušao nemoguće napravivši piruetu koja je završila udarcem petom, ali pored vrata. Istog trenutka Mancini ga je izvadio iz igre, a na putu prema klupi dva Talijana su izmijenili nekoliko ne baš pristojnih rečenica. "Mario na ovoj utakmici nije pokazao pristup profesionalca i zato sam ga izvadio. Kada imaš priliku postići pogodak, onda to i učiniš. Za mene je time ovaj slučaj završen, nadam se da će naučiti lekciju", kazao je trener Citya. Balotellijevi suigrači navode da je on bio upravo oduševljen sličnim potezom koji je nedavno napravio reprezentativac UAE-a Theyab Awana, koji je jedanaesterac izveo petom. I Awana je tada odmah poslan na klupu, no, za razliku od Talijana, on je postigao zgoditak.

ZAGREB

Marin Čilić i Ivan Ljubičić zamijenili su mjesta na najnovijoj ATP listi, pa je od ponedjeljka prvi hrvatski "reket" opet Čilić na 31. mjestu, ali s istim brojem bodova kao i Ljubičić. Čilić je prošli tjedan zaradio 10 bodova, pa sada obojica imaju po 1290 ATP bodova, a njihova borba za primat u Hrvatskoj nastavit će se na ovotjednom ATP turniru u Umagu, gdje su i Ljubičić i Čilić nositelji. Ivan Dodig je napredovao na 40. mjesto, Ivo Karlović je 127., Franko Škugor 178., a Antonio Veić 196. tenisač svijeta. Na samom vrhu nema nikakve promjene pa i dalje Novak Đoković predvodi listu ispred Rafaela Nadala i Rogera Federera. U prvih 10 je s 14. pozicije ušao finalist Hamburga Španjolac Nicolas Almagro.

ZAGREB

Petra Martić i dalje je najbolje plasirana hrvatska tenisačica na WTA listi, a među prvih stotinu je i Mirjana Lučić. Martić je na 84. mjestu WTA liste, a Lučić na 93., dok su obje napredovale po jednu poziciju u odnosu na prošli tjedan. Ajla Tomljanović bilježi ranking karijere na 163. mjestu, Ani Mijačika je 214., Ivana Lisjak 285., dok Karolina Šprem polako ispada iz kruga najboljih 300 tenisačica svijeta. Ovog tjedna u akciji će biti samo Lučić koja u prvom kolu turnira u američkom Stanfordu igra s Amerikankom McHale. Na vrhu liste nije došlo do nikakve promjene - Dankinja Caroline Wozniacki je vodeća, a prate ju Belgijanka Kim Clijsters i Ruskinja Vera Zvonarjeva.

ŠANGAJ/ZAGREB

Najbolja hrvatska plivačica Sanja Jovanović ostala je bez polufinala Svjetskog prvenstva u Šangaju na 100 leđno, a polufinale na 200 slobodno nije izborio ni Dominik Straga. Jovanović je zauzela tek 31. mjesto kvalifikacija s vremenom 1.02.75 minuta, te nije bila ni blizu 16. mjestu koje vodi u polufinale. Dubrovkinja se vraća vrhunskom plivanju nakon poduže stanke, a novu šansu će imati na 50 leđno. Na 100 leđno dogodila se i najveća senzacija današnjih kvalifikacija jer polufinale nije izborila svjetska prvakinja Britanka Gemma Spofforth, koja je bila tek 23. Dominik Straga je kvalifikacije 200 slobodno okončao kao 34. s vremenom od 1.51.35 minuta, a u ovoj disciplini osvajač 14 olimpijskih medalja Amerikanac Michael Phelps imao je peto vrijeme.

TRABZON/ZAGREB

Svečanošću na stadionu Avni Aker u Trabzonu otvoren je XI Olimpijski festival europske mladeži (EYOF) na kojem nastupa oko 3000 sportašica i sportaša u dobi od 13 do 18 godina iz 49 zemalja, članica Europskih olimpijskih odbora. Hrvatsku predstavlja 61 sportašica i sportaš koji će nastupiti u atletici, biciklizmu, gimnastici, judu, košarci, plivanju, rukometu i tenisu. Hrvatski stjegonoša na ceremoniji otvaranja bila je petnaestogodišnja judašica Brigita Matić, brončana s Europskog kadetskog prvenstva. Festival je otvoren uz spektakularnu mješavinu plesa, glazbe i vatrometa, a otvorio ga je predsjednik Europskih olimpijskih odbora Patrick Hickey. Natjecanja počinju u ponedjeljak, a prema rasporedu hrvatski sportaši će nastupiti u atletici, plivanju, tenisu, te u kolektivnim sportovima gdje košarkaši igraju s Belgijom, a rukometaši s Njemačkom.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙