FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 8. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Najbolji atletičar današnjice Jamajčanin Usain Bolt nastupit će na atletskom mitingu u Zagrebu 13. rujna, objavljeno je na stranici Međunarodnog atletskog saveza (IAAF). Bolt je na stranici IAAF-a potvrdio da će nakon Svjetskog atletskog prvenstva u južnokorejskom Daeguu nastupiti na utrci na 100 metara u Zagrebu, a potom tri dana kasnije na mitingu Dijamantne lige u Bruxellesu. Direktorica zagrebačkoga mitinga Ivana Brkljačić već je ranije najavljivala Boltov dolazak u Zagreb, a pregovori su očito uspješno okončani. Vlasnik svjetskih rekorda na 100 i 200 metara, te trostruki olimpijski i svjetski prvak već je jednom nastupio u Zagrebu i to 2006. kada je kao relativno nepoznati 19-godišnji sprinter pobijedio na 200 metara.

MADRID

Španjolski gigant Real Madrid u ponedjeljak je objavio valjda najneobičnije pojačanje u povijesti tog kluba - Argentinca Leonela Angela Coiru, koji ima tek sedam godina. Dječak je potpisao jednogodišnji ugovor, naravno bez plaće, i od rujna će biti član najmlađe Realove postave, koju u Španjolskoj zovu "Benjamini".Coira je najmlađi talent koje je ikad stigao u Realovu omladinsku školu. Navodno "čudo od djeteta" posljednje četiri godine živi u Španjolskoj, dok je Coira prvo privukao skaute iz Atletico Madrida, no Real je bio brži. Kao Argentincu mu je idol Lionel Messi, a njegov otac, kao i stručnjaci "Kraljevskog krluba" vjeruju da će za prvu postavu Reala zairati već s 16 godina.

MADRID

Veznjak Barcelone Xavi otpao je zbog ozljede iz sastava reprezentacije Španjolske koja u srijedu igra prijateljsku utakmicu s Italijom. Xavi se još nije oporavio od ozljede mišića lista na nozi, pa španjolski izbornik Vicente del Bosque nije želio riskirati gnjev navijača Barcelone. Naime, u nedjelju se igra prva utakmica španjolskog Superkupa u kojem se sastaju Barcelona i Real Madrid, a Katalonci očekuju da će Xavi igrati. Slična je situacija i s braničem Reala Sergiom Ramosom, koji također nije pozvan za susret s Italijom u srijedu, ali bi se do nedjelje mogao oporaviti od ozljede leđa zarađene na turneji po Kini.

MANCHESTER

Vratar engleske nogometne reprezentacije Joe Hart (24) potpisao je novi petogodišnji ugovor sa svojim sadašnjim klubom, Manchester Cityjem, te bi trebao ostati u aktualnom pobjedniku FA Kupa do 2016. godine.

Given je zauzeo poziciju prvog vratara Manchester Cityja prošle sezone ispred irskog veterana Shaya Givena koji je stoga ovoga ljeta otišao u Aston Villu."Oduševljen sam što sam potpisao novi ugovor, jer u ovo doba je jako uzbudljivo biti igračem Cityja. Ovdje se osjećam kao kod kuće", rekao je Hart.Financijski detalji novog ugovora nisu objavljeni.

LONDON

Londonski Arsenal kupio je od Southamptona 17-godišnjeg napadača Alexa Oxlade-Chamberlaina za 19.6 milijuna dolara. "Alex je igrač koji može igrati na više pozicija, na lijevoj i desnoj strani napada. On je iznimni talent koji će nam dati kreativnost u napadu", kazao je trener Arsenala Arsene Wenger. Oxlade-Chamberlain je sin bivšeg engleskog reprezentativca Marka Chamberlaina, a dvije je protekle sezone igrao za trećeligaša Southamptona. On je ujedno i drugo pojačanje Arsenala ove sezone nakon kupovine Bjelokoščanina Gervinha iz Lillea.

MOSKVA

Moskovski Spartak prijavio je UEFI popis od 30 igrača za Europsku ligu, a među njima je i 40-godišnji Andrej Tihonov, koji je tako najstariji igrač ove sezone u tom europskom natjecanju. Najpopularniji ruski klub igra u zadnjem pretkolu Europske lige protiv poljske Legije iz Varšave, a vodstvo Spartaka očekuje pomoć veterana Tihonova koji je registriran i kao pomoćni trener. Tihonov je karijeru počeo u Spartaku, a u klub iz Moskve se vratio nakon deset godina u travnju postigavši zgoditak u pobjedi svojeg kluba u Ruskom kupu protiv FK Krasnodara.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙