FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 7. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

BEOGRAD

Hrvatski strijelac Bojan Đurković (22) osigurao je nastup na Olimpijskim igrama u Londonu sljedeće godine u disciplini MK puška 50 metara trostav zauzevši osmo mjesto na Europskom prvenstvu u Beogradu.Đurković je u kvalifikacijama ostvario šesti rezultat sa 1169 pogodaka i time ispunio olimpijsku normu, ali u finalu je pokvario plasman ostvarivši najslabiji rezultat od svih osam finalista sa 87.3 pogodaka u završnih 10 metaka, pa je s ukupnih 1256.3 pogodaka za sedmim Francuzom Valerianom Sauveplaneom zaostao za 7.1 pogodaka.Zlatnu medalju osvojio je Mađar Peter Sidi sa 1273.7 pogodaka (1171+102.7), srebro je pogodio Talijan Marco De Nicolo sa 1269.5 (1171+98.5), a broncu Bugarin Anton Rižov sa 1268.3 (1170+98.3).

Đurković je četvrti hrvatski strijelac koji je ispunio olimpijsku normu, prije njega to je uspjelo Snježani Pejčić, brončanoj s posljednjih OI iz Pekinga u zračnoj pušci, te Giovanniju Cernogorzu i Antonu Glasnoviću u disciplini trap.

BERLIN

Nogometaši Bayerna doživjeli su poraz u 1. kolu Bundeslige u Muenchenu od Borussie Moenchengladbach (0:1). Slično kao i prošle godine, Bayern je iznimno loše započeo sezonu, a jedini pogodak na utakmici postigao je Igor de Camargo (60) nakon velike pogreške Bayernovih prinova vratara Manuela Neuera i braniča Jeromea Boatenga. U sastavu Bayerna nije bilo Olića i Pranjića. U drugoj utakmici dana još jedan favorit, Bayer Leverkusen, poražen je na gostovanju kod Mainza s 2:0 pogocima Samija Allaguia (32) i Omera Topraka (86ag).

LONDON

Pogotkom Nania u sudačkoj nadoknadi nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su u utakmici engleskog Superkupa, FA Community Shielda, na Wembleyu Manchester City s 3:2. United je do pobjede došao senzacionalnim preokretom u drugom dijelu, nakon što je City prvi dio dobio s 2:0 pogocima Joleona Lescotta (38) i Edina Džeke (45), koji je s 30 metara iznenadio novoga vratara Španjolca Davida de Geu. U drugom dijelu slijedi preokret, prvo je Chris Smalling u 52. smanjio, a Nani nakon bilijarske kombinacije nekoliko igrača Uniteda u 58. minuti izjednačuje. Kada se veće očekivao kraj i jedanaesterci, Nani je pobjegao obrani i donio Unitedu rekordni 19. naslov u utakmici prvaka i pobjednika FA kupa. Manchester United je i lani osvojio Superkup pobijedivši Chelsea s 3:1.

SKOPJE

Novi izbornik makedonske nogometne reprezentacije je Velšanin John Toshack (62), objavio je tamošnji nogometni savez. U konkurenciji za novoga izbornika bio je i Ćiro Blažević, no Makedonci su se odlučili za Toshacka, koji će reprezentaciju voditi u nastavku kvalifikacija za EURO 2012., ali i SP 2014., gdje je Makedonija u skupini s Hrvatskom i Srbijom. Negdašnji napadač Liverpoola u svojoj je dugoj trenerskoj Toshack je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio Real Madrid, Deportivo, Bešiktaš, Sporting, Real Sociedad, St Etienne, te reprezentaciju Walesa.

PARIZ

U susretu 1. kola Francuske lige Rennes je slavio kod novoga prvoligaša Dijona s čak 5:1.

Jedini zgoditak za Dijon FCO dao je Brice Jovial (45), dok su pobjedu Rennesu donijeli Victor Montano (34), Julien Feret (36), Razak Boukari (50), Kader Mangane (75) i Alexander Tettey (85). Obje momčadi su još uspjele promašiti po kazneni udarac.

AMSTERDAM

U velikom derbiju već u 1. kolu Nizozemske lige AZ je u Aalkmaru slavio protiv PSV-a s 3:1, dok je Ajax lako prošao gostovanje kod De Graafschapa (4:1). AZ Alkmaar je pokazao da će biti kandidat za naslov pobjedom nad jakim PSV-om od 3:1, a pogotke su za domaćina postigli Maarten Martens (26), Nick Viergever (40) i Amerikanac Jozy Altidore (80). Počasni zgoditak za goste iz Eindhovena dao je Dries Mertens (45+2). Graafschap je u Doetinchemu poveo zgoditkom Teda van de Paverta (15), ali je potom uslijedila dominacija Ajaxa - Miralem Sulejmani (21,62), Derk Boerrigter (31) i Theo Janssen (65), dok je Siem de Jong u 33. uspio promašiti i penal.

ADO Den Haag i Vitesse Arnhem su odigrali 0:0.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙