FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 5. kolovoza 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Zagrebački Dinamo će za plasman u Ligu prvaka igrati protiv švedskog Malmoa, odlučeno je na ždrijebu koji je u petak održan u Nyonu u Švicarskoj.Prva utakmica igrat će se pred zagrebačkom Maksimiru 16. ili 17. kolovoza, a uzvrat u Malmoeu 23. ili 24. kolovoza.Dinamo je uoči ždrijeba bio svrstan među nositelje u skupini prvaka zajedno sa Kopenhagenom, BATE Borisovim, Maccabi Haifom i APOEL-om, a mogući protivnici su mu osim Malmoea bili Wisla iz Krakowa, Sturm iz Graza, Genk i Viktorija iz Plzena.Dinamo s Malmoeom dosad nije igrao, a ta je švedska ekipa u 3. pretkolu izbacila Glasgow Rangers."Ne mogu reći da smo favoriti, to nije mjerodavna informacija jer ih nisam gledao. U ovoj fazi u doigravanja zaista nije ozbiljno govoriti da smo favorit", kazao je nakon ždrijeba trener Dinama Kruno Jurčić. "Ova ekipa izbacila je Glasgow Rangerse natjecanja i to govori o kvaliteti. Igrom slučaja Damir Krznar je uživo gledao utakmicu Malmo - Glasgow Rangers, a već sutra leti za Švedsku proučiti Malmö. Dobit ćemo zapise s nekih njihovih utakmica jer su oni klub sa sjevera gdje prvenstvo već dugo traje i u u natjecateljskoj su formi. Svih pet protivnika koje smo mogli izvući su ozbiljni i koga god da smo izvukli bilo bi ozbiljno. Tražit ćemo pukotine i prigode kako da ih iznenadimo i sve ćemo napraviti da se to i ostvari", dodao je Jurčić .Ždrijebu u Nyonu je nazočio sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

"Maksimalno respektiramo švedskog protivnika. Znamo što su napravili u prošlom pretkolu - izbacili velikane svjetskog nogometa Rangerse i zato ih ne smijemo podcijeniti. Ipak vjerujemo i u kvalitetu naše ekipe i nadamo se da ćemo uz pomoć naše brojne publike ostvariti cilj koji smo zacrtali", prokomentirao je ždrijeb sportski direktor Mamić.

ZAGREB

Malmoe FF je klub osnovan prije 101 godinu, igra na stadionu Swedbank kapaciteta 24.000 mjesta, a prvakom Švedske ta je ekipa bila 16 puta. Najveći europski uspjeh Malmoe je imao 1979. kada je igrao finale Kupa prvaka, a tada su u Muenchenu izgubili od Nottingham Foresta. Među najvećim igrčima kluba ističe se svakako Zlatan Ibrahimović, a u sadašnjoj postavi imaju dva Brazilca Ricardinha i Wiltona, Srbina Mutavdžića, Portugalca Fernandeza, te češkog vratara Melichareka. Kako je Malmoe grad s najviše emigranata u Švedskoj tako se u i momčadi švedskog prvaka pojavljuju "švedska" imena poput Jasmina Sudića, Ive Pekalskog, Armina Nazarija, Dardana Rexepija, Agona Mehmetija i švedskog Kurda Jiloana Hamada, koji je postigao ključni zgoditak kojim su prošli Škote.

PRAG/ZAGREB

Hrvatski košarkaši do 16 godina starosti plasirali su se u polufinale Europskog prvenstva koje se održava u Češkoj. Hrvatska je u četvrtfinalu s velikih 88:62 svladala Rusiju, te osigurala polufinalni dvoboj sa Španjolcima u subotu.Izabranici Ante Nazora na ovom prvenstvu zasad imaju svih osam pobjeda, a protiv Rusa su prednjačili Mario Hezonja s 30 koševa i Paolo Marinelli (15).

ZAGREB

Odlučene su skupine za fazu doigravanja za Ligu prvaka na ždrijebu koji je održan u petak u Nyonu

Prva skupina :

DINAMO Zagreb - Malmoe

Wisla Krakow - Apoel

Maccabi Haifa - Genk

Kopenhagen - Viktoria Plzen

Bate Borisov - Sturm

Druga skupina

Ob Odense - Villarreal

Twente - Benfica

Arsenal - Udinese

Bayern - Zuerich

Lyon - Rubin Kazan

ZAGREB

Na ždrijebu u sjedištu UEFA-e u Nyonu u petak izvučeni su parovi doigravanja za Europsku ligu.

Prve utakmice igraju se 18. kolovoza, a uzvrati 25. kolovoza.

Parovi:

Maccabi Tel Aviv - Panathinaikos

Atletico Madrid - Vitoria Guimaraes

Shamrock Rovers - Partizan Beograd

Metalist Harkov - FC Sochaux

Besiktas - Alania Vladikavkaz

Rosenborg - AEK Larnaca

Vorskla Poltava - Dinamo Bukurešt

Bursaspor - Anderlecht

AS Roma - Slovan Bratislava

Olimpiakos Volos - Paris St Germain

Legia Varšava - Spartak Moscow

Ekranas - Hapoel Tel Aviv

PAOK Solun - Karpaty Lviv

Trabzonspor - Athletic Bilbao

Hearts - Tottenham Hotspur

Maribor - Rangers

Steaua Bukurešt - CSKA Sofia

Nordsjaelland - Sporting Lisabon

Dnjipro Dnjipropetrovsk - Fulham

Lokomotiv Moskva - Spartak Trnava

Sion - Celtic

Slask Wroclaw - Rapid Bukurešt

Litex Lovech - Dynamo Kijev

Lazio - Rabotnički

Nacional Madeira - Birmingham City

PSV Eindhoven - Ried

FC Thun - Stoke City

Aalesunds - AZ Alkmaar

Vaslui - Sparta Prag

Omonia - Salzburg

Zestafoni - Brugge

Hanover 96 - Sevilla

HJK Helsinki - Schalke 04

Dinamo Tblisi - AEK Athens

Stade Rennes - Crvena Zvezda Beograd

Gaz Metan Medias - Austria Vienna

Braga - Young Boys

Standard Liege - Helsingborgs

LONDON

Engleski prvoligaš Manchester City kupio je od rumunjskog Polija iz Temišvara reprezentativnog vratara Costela Pantilimona za zasad nepoznat iznos. Pantilimon (24) je vratar koji visok čak 2.03 metra, za rumunjsku reprezentaciju je branio zasad u 14 dvoboja, a trenera Citya Roberta Mancinia je impresionirao kada se engleski klub lani sastao u Europskoj ligi s Rumunjima. City je u angažiranju rumunjskog vrata bio brži od Intera i Arsenala, dok će Pantilimon biti drugi vratar i zamjena za prvog engleskog vratara Joea Harta. Do ove sezone je ulogu drugog vratara u Cityu imao Irac Shay Given. Manchester City ostaje vodeći engleski klub po kupovini ovog ljeta jer su već uzeli iz Arsenala braniča Gaela Clichya, argentinskog napadača Sergio Aguera iz Atletico Madrida, te braniča Stefana Savića iz Partizana, dok se još uvijek čeka s kim će zamijeniti nezadovoljnog napadača Carlosa Teveza.

GLASGOW

Škotski prvak Glasgow Rangers ostao je bez alžirskoga braniča Madjida Bougherre, koji će karijeru nastaviti u Kataru. Bougherra (28) je za dva milijuna eura potpisao ugovor s katarskim klubom Lekhwiya, priopćili su iz uprave Rangersa. Alžirac je u Škotsku stigao 2008. iz Charltona, a neće po dobromu pamtiti zadnju utakmicu za Rangerse. U srijedu je Rangers eliminiran od švedskog Malmoea iz Lige prvaka, a Alžirac je u dvoboju u Malmoeu bio isključen.

VARŠAVA

Navijači koji će pohoditi utakmice Europskoga nogometnoga prvenstva u Poljskoj 2012. neće moći piti akohol na stadionima, a niti u krugu od kilometar od borilišta. Naime, poljski parlament Sejm izglasovao je u petak potpunu zabranu konzumacije alkohola na stadionima tijekom EURA 2012. Dosad je Poljskoj bilo moguće točenje alkohola na javnim sportskim i kulturnim priredbama, ali samo pića s manje od 3.5 posto alkohola. Poljaci za vrijeme EURA namjeravaju postaviti mrežu kamera, kako bi uočili i sankcionirali svaki, pa i najmanji navijački ispad. U Poljskoj su zadnjih godina huligani na nogometnim utakmicama napravili niz teških izgreda, a prije šest mjeseci su pooštrene mjere protiv izgrednika na sportskim priredbama.Poljska EURO 2012 organizira zajedno s Ukrajinom, koja zasad nije donijela mjere zabrane alkohola na stadionima.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙