FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju nove prodaje

Autor: scvi
NEW YORK, 10. kolovoza 2011. (Hina/Reuters) - Nakon jučerašnjeg snažnog oporavka cijena dionica na Wall Streetu, američki terminski indeksi danas su u minusu, jer investitore i dalje zabrinjava stanje u gospodarstvu i visoka razina zaduženosti SAD-a.

Terminski Dow Jones indeks u 13,30 sati bio je u minusu 82 boda, a tehnološki Nasdaq 13,5 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks bio je na gubitku 8,3 bodova, i ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Analitičari i nadalje očekuju vrlo volatilno trgovanje, kao i prethodnih dana.

„U ovome trenutku, investitorima se već vrti u glavi. Očekujemo i dalje volatilnost. Mislim da ćemo ponovno testirati minuse zabilježene u ponedjeljak“, kaže Oliver Pursche, predsjednik uprave Gary Goldberg Financial Servicesa.

Čak i nakon jučerašnjeg uzleta olakšanja na Wall Streetu, pri čemu je S&P 500 indeks skočio 5 posto, taj indeks je i dalje 14 posto ispod svojeg vrhunca ostvarenog krajem travnja.

Cijena zlata, pak, stabilizirala se na 1.778 dolara za uncu.

I na europskim burzama trgovanje je volatilno. Trenutno je londonski Ftse indeks u plusu 0,71 posto, na 5.201 bodu, a frankfurtski DAX 1,37 posto, na 5.998 bodova. Istodobno, pariški CAC je u minusu 0,43 posto, na 3.159 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙