FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju oporavak tržišta

Autor: scvi
NEW YORK, 3. kolovoza 2011. (Hina/Reuters) - Nakon brutalnih jučerašnjih rasprodaja na Wall Streetu, američki terminski indeksi danas pokazuju da bi se tržište moglo odbiti od najnižih ovogodišnjih razina.

Terminski Dow Jones indeks u 13,30 sati bio je u plusu 54 bodova, a tehnološki Nasdaq 10,75 bodova.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks bio je na dobitku 6 bodova, i iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Završivši jučerašnje trgovanje na 1.254 boda, S&P je potonuo ispod ključne tehničke razine, 200-dnevnog pomičnog prosjeka, što je loš znak za tržište. Sedam uzastopnih dana gubitaka najdulji je negativni niz tog indeksa od listopada 2008. godine. Jučer je izbrisao je sve dobitke od početka godine.

Dow Jones je jučer zabilježio niz od osam negativnih dana, no još je u plusu od početka godine.

„Slabo gospodarstvo nastavlja potkopavati raspoloženje investitora, pa današnji rast terminskih indeksa ustvari najavljuje tek oporavak tržišta zbog preprodanosti. Trgovci pokušavaju održati S&P iznad psihološke granice od 1.250 bodova“, kaže Mark Luschini, strateg pri Hanney Montgomery Scottu.

Za nove smjernice investitori danas čekaju podatke agencije ADP o zapošljavanju u američkim privatnim tvrtkama.

Očekuje se i objava podatka o narudžbama trajnih dobara američkoj industriji te ISM indeks uslužne aktivnosti za srpanj.

Na europskim burzama cijene dionica i danas su oštro pale zbog straha investitora od širenja dužničke krize na Italiju.

Londonski Ftse indeks potonuo je 1,2 posto, na 5.646 bodova, frankfurtski DAX za 1 posto na 6.726 bodova, a pariški CAC 0,5 posto, na 3.505 bodova.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙