FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pozitivno polugodište Hidroelektre niskogradnje

Autor: dduk
ZAGREB, 28. srpnja 2011. (Hina) - Hidroelektra niskogradnja ostvarila je u prvom polugodištu ove godine neto dobit od 978 tisuća kuna, što je 45 posto manje od ostvarene neto dobiti u istom prošlogodišnjem razdoblju, objavila je ta tvrtka u svom financijskom izvještaju.

Ukupni prihodi Hidroelektre niskogradnje u prvom polugodištu iznose 327,5 milijuna kuna i za 37 posto su veći nego u istom razdoblju prošle godine. Istovremeno su ukupni rashodi povećani za 37,4 posto, na 326,2 milijuna kuna.

U izvještaju se kaže da društvo u prvom polugodištu nije u potpunosti uspjelo uposliti svoje proizvodne kapacitete, zbog smanjenja investicijskih ulaganja u projekte prometne infrastrukture u Hrvatskoj kao i usporavanja izvođenja radova po već sklopljenim ugovorima o građenju.

To se odražava kroz produljenje rokova naplate potraživanja, pogoršanu likvidnost te otežano financiranje koji su obilježili poslovanje u ovom polugodištu. Izravne posljedice otežanih uvjeta poslovanja vidljive su kroz otežano plaćanje obveza prema dobavljačima i kooperantima te nizak iznos ostvarene neto dobiti, kaže se u izvještaju.

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙