FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 30. lipnja

Autor: dsta
ZAGREB, 30. lipnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 30. lipnja.

VRGORAC - Dionicu Ravča-Vrgorac, dugu 9,8 kilometara, autoceste A1 Zagreb-Split-Dubrovnik pustit će u promet predsjednica Vlade Jadranka Kosor. Ugovorena vrijednost radova građenja dionice Ravča-Vrgorac iznosi oko 717,5 milijuna kuna. Ukupna investicijska vrijednost radova na dionici Ravča-Vrgorac, uključujući i vijadukt Kotezi čija je vrijednost izgradnje 218,97 milijuna kuna, iznosi oko 936,5 milijuna kuna bez PDV-a. Radove na izgradnji te dionice izvodila je poslovna udruga koju čine Hidroelektra-niskogradnja (vodeći partner), Viadukt Zagreb, Konstruktor-inženjering Split, Cesta Varaždin, Zagorje-Tehnobeton, Strabag Zagreb, Osijek-Koteks i Ingra. Na dionici je 10 objekata, od toga pet vijadukata, četiri nadvožnjaka i jedan tunel. Sa ovom dionicom autocesta A1 Zagreb-Split-Dubrovnik bit će u prometu u ukupnoj dužini od 467 kilometara. (10,00 svečanost puštanja u promet, doći do 9,30 sati, naplatna postaja Vrgorac).

ZAGREB - Hrvatsko-talijanski poslovni susret održat će se u HGK u organizaciji Hrvatske gospodarske komore u suradnji s Talijanskim institutom za vanjsku trgovinu. Susretu će prisustvovati predstavnici talijanskih financijskih institucija i banaka, talijanskih klastera te srednjih i malih tvrtki iz sektora prometne infrastrukture, graditeljstva, energetike i turizma, zainteresirani za ulaganje i poslovanje u Hrvatskoj. Bit će predstavljeno pet investicijskih projekata za koje je talijanska strana iskazala interes. Nakon plenarnog dijela održat će se poslovni razgovori predstavnika hrvatskih i talijanskih tvrtki (10,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja održat će radionicu o primjeni Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu za općine i gradove. Radionica se održava u kontekstu stupanja na snagu zakona i provedbe javnih natječaja za prodaju i zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države (12,00 sati, Ulica grada Vukovara 78 - kino dvorana).

ZAGREB - Ured Svjetske banke u Zagrebu organizira svečanost dodjele malih donacija izabranim nevladinim udrugama, u sklopu programa Svjetske banke za potporu civilnom društvu (11,30 sati, Ured Svjetske banke u Zagrebu, Radnička cesta 80).

ZAGREB - Sindikat hrvatskog vozača održat će konferenciju za novinare o stanju u tvrtkama koje posluju pod brendom Taxi Cammeo te zahtjevima vozača i najavi štrajka (10,30 sati, u prostorijima sindikata, Ljubljanska avenija bb-hotel Holiday).

dežurni urednici:

prije podne: Damir Margetić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙