FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oko 200 polaznika u glazbenoj ljetnoj školi na Braču

Autor: agrb
ZAGREB, 26. srpnja 2011. (Hina) - Međunarodna ljetna glazbena škola Pučišća, koja se tradicionalno održava svakoga ljeta u Pučišćima, Bolu i ostalim mjestima otoka Brača, ove će godine u dva i pol mjeseca ugostiti oko dvije stotine polaznika iz Europe, Rusije i Amerike, izvijestili su danas organizatori.

Tečajeve šesnaestog izdanja bračke glazbene škole vodit će pedeset profesora iz Hrvatske i inozemstva, a polaznici će kroz desetodnevne glazbene i kazališne radionice usavršavati znanja na gotovo svim instrumentima.

Uz profesore iz Hrvatske, u školu, koja traje od 20. lipnja do 10. rujna, dolaze voditelji iz Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske, Kosova, Kazahstana, Rusije, Ukrajine i Brazila, a riječ je o uglednim glazbenicima i profesorima na vodećim akademijama u svojim zemljama.

S profesorima te s glazbenicima koji su gosti škole, polaznici će tijekom ljeta održati tridesetak koncerata klasične, jazz, pop-rock, afro-kubanske glazbe, kao i kostimirane operne izvedbe.

Među njima je i koncert Mladinske filharmonije Nova, koja će koncert u Pučišćima održati 27. srpnja. Filharmonija iz Slovenije ima 70 članova, a izvest će popularna djela izvedbama latinoameričke glazbe, među ostalim, tanga i bolera.

Od 21. do 31. srpnja tečajeve će voditi Radovan Vlatković, profesor sa švicarskog konzervatorija i jedan od ponajboljih izvođača na rogu u svijetu, profesorica klavira Irina Osipova, predsjednica ruske EPTE, slovenski profesor za rog Boštjan Lipovšek, profesor klavira Đuro Tikvica, talijanska profesorica flaute Luisa Sello, ukrajinski profesor violine Orest Shourgot.

Na njihove tečajeve došli su polaznici iz Washinghtona, Moskve te Kanade, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Hrvatske.

U šesnaest godina postojanja bračka glazbena škola postala je jedna od najvećih ljetnih glazbeno-edukativnih škola u Hrvatskoj, te je stekla reputaciju ozbiljne ustanove toga tipa i izvan granica naše zemlje, a mjesto Pučišća postalo je prepoznatljiv 'brand' kulturne i turističke destinacije, u kojem je do sada ostvareno oko osamdeset tisuća noćenja, ističe organizator.

(Hina) xagrb yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙