FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: premijera "Emila i detektiva"

Autor: vsik
OSIJEK, 14. srpnja 2011. (Hina) - U sklopu 11. osječkog ljeta kulture, koje se održava od 29. lipnja do 16. srpnja, večeras je Dječje kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka premijerno prikazalo igrokaz za djecu "Emil i detektivi" Ericha Kastnera, koji je dramaturški obradio Davor Špišić, a redatelj je Nikola Zavišić.

Premijera je održana na otvorenome na dječjem igralištu uz Dravu u osječkome Donjem gradu, koje je uz Gornji grad i Tvrđu jedno od tri mjesta na kojima se održava ovogodišnji program Osječkoga ljeta kulture.

Davor Špišić rekao je kako popularni dječji roman "Emil i detektivi" čitalačku publiku ima u mnogim naraštajima pa je i sam razmišljao kako da "Emila iz svojega djetinjstva oblikuje danas". I on i redatelj bez problema su jednako uzbudljivo probudili dječju maštu i ispričali priču o pustolovini i prijateljstvu. Špišić i Zavišić posebno su se potrudili prikazati razliku između dobra i zla, a kako su sami rekli, u današnje vrijeme teške socijalne krize djeca i te kako dobro razumiju što bi značilo da im netko, kao Emilu dok je putovao k baki u Berlin, ukrade novac koji imaju.

Ravnateljica Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka Jasminka Mesarić izrazila je zadovoljstvo što se ta kulturna ustanova u ovogodišnje Osječko ljeto kulture uključila odličnom premijerom "djeci omiljenog junaka Emila i njegovih detektiva" koju, kako je rekla, od milja zovu "malim trilerom za veliku radost".

U ulozi Emila nastupio je Mladen Vujčić, a u ostalim ulogama Areta Ćurković, Lidija Helajz, Inga Šarić i drugi. Kostimografkinja je Matea Benetti, a autor glazbe Willem Miličević.

(Hina) xvsik yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙