FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završeno 11. Osječko-ljeto kulture

Autor: vsik
OSIJEK,16. srpnja, 2011.(Hina) - Mjuziklom "Footloose", redatelja i koreografa Igora Barberića, na Trgu Svetog Trojstva u povijesnoj osječkoj Tvrđi, večeras je završeno 11. Osječko-ljeto kulture, koje je otvoreno 29. lipnja, a pratilo ga je ukupno više od 11 000 posjetitelja.

Tijekom ovogodišnjeg OLJK-a prikazano je 26 različitih kulturnih sadržaja, kazališnih predstava, glazbenih večeri, likovnih događanja, na devet pozornica u tri gradske cjeline, Donjem gradu, Tvrđi i Gornjem gradu, uglavnom sve na otvorenom prostoru.

Prema riječima Tanje Greganović, glasnogovornice OLJK-a "upravo te nove gradske pozornice na otvorenom pokazale su svu ljepotu grada na Dravi i posebno oduševile posjetitelje". Pomno birani sadržaji i premijere, poput predstave "Jedna žudnja, dva bodeža i tri demona u kosi iliti Macbeth najkrvaviji do sada" Marijane Fumić, u režiji Aide Bukvić i "Emil i detektivi" u režiji Nikole Zavišića, ali i drugi sadržaji "sudeći po broju posjetitelja mogli bi se prikazivati tijekom cijelog ljeta" rekla je Greganović. Dodala je kako su "baš svi programi bili odlično posjećeni, a ljetne osječke večeri pretvorene u pravu čaroliju".

Sada već tradicionalno Osječko ljeto kulture, najznačajnija je kulturna manifestacija u istočnoj Hrvatskoj. U programu su se između ostalog predstavila brojna kazališta iz Hrvatske, te Rumunjske, BIH-a i Hrvatsko kazalište Pečuh. Osječko ljeto kulture otvoreno je na Dan zaštitnika Grada Osijeka sv. Petra i Pavla, 29. lipnja otkrivanjem skulpture "Grupa građana" Branka Ružića na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića.

Izbornik programa ovogodišnjeg Osječkog ljeta kulture bio je redatelj Robert Raponja iz osječkog Hrvatskog narodnog kazališta, a predsjednica organizacijskog odbora Jasminka Mesarić, ravnateljica Dječjeg kazališta Branko Mihaljević Osijek. OLJK je koštao 900 000 kuna, od čega je Grad Osijek osigurao 750 000 kuna, Ministarstvo kulture 70 000 kuna, a ostalo sponzori.

xvsik ydm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙