FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: ntod
ZAGREB, 11. srpnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Hrvatski sabor sutra zasjedanje nastavlja raspravom o prijedlogu zakona o procjeni učinaka propisa koji predviđa novi sustav procjene učinaka propisa zajedno s pratećom metodologijom i smjernicama za provedbu tog postupka. Prema zakonu, koji je usklađen sa zakonodavstvom EU, postupak procjene učinaka propisa počeo bi analizom postojećeg stanja koje se namjerava urediti propisom, uključujući rezultate praćenja provedbe propisa. Na prijedlog svoga Ureda za zakonodavstvo, vlada bi donosila godišnji plan normativnih aktivnosti. Zakon bi na snagu stupio 1. siječnja 2012.

ZAGREB - Krajem lipnja na evidenciji Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje (HZZ) bilo je registrirano 287.511 osoba, što znači da se u usporedbi sa svibnjem broj nezaposlenih smanjio za 3,8 posto ili 11.208 osoba, a u odnosu na lipanj prošle godine povećao za 0,6 posto ili 1.671 osobu. Međugodišnji rast nezaposlenosti u 2011. godini značajno se usporio - od 8 posto u siječnju na samo 0,6 posto u lipnju, uz očekivani nastavak usporavanja te zaustavljanje rasta nezaposlenosti u idućim mjesecima, ističe HZZ. Za takav trend najzaslužnije je povećanje ukupnih izlazaka iz nezaposlenosti za 8,8 posto ili 30.223 osobe u odnosu na isti mjesec lani. To je prvenstveno rezultat znatno većeg zapošljavanja - tijekom lipnja zaposleno je ukupno 19.492 osoba, što je za 13,3 posto ili 2.285 osoba više nego u istom mjesecu prošle godine. Zapošljavanje je ostvareno na temelju zasnivanja radnoga odnosa (18.870 osoba) i drugih poslovnih aktivnosti (622 osobe).

ZAGREB - Inspektori zaštite okoliša Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva u suradnji s inspekcijama ministarstava unutarnjih poslova te zdravstva i socijalne skrbi i predstavnicima općina i gradova tijekom svibnja i lipnja ove godine obavili su preventivne inspekcijske nadzore ukupno 369 evidentiranih odlagališta otpada u Republici Hrvatskoj i zbog odstupanja od zakonskih odredaba nadležnim sudovima podneseno je deset optužnih prijedloga. U današnjem priopćenju Ministarstva zaštite okoliša stoji i da je inspekcija zaštite okoliša do kraja lipnja izdala ukupno 62 rješenja i naredila tri hitne mjere u zapisnik koje se odnose na zabranu odlaganja otpada i gašenje požara na odlagalištu te da je obavljeno 68 kontrola izvršenja rješenja. Navodi se da je od ukupno 369 lokacija - 131 u županijama na jadranskom području, a 238 u županijama u kontinentalnom području, te da je u ukupnom broju odlagališta 164 službenih od kojih 67 u županijama na jadranskom području i 97 u županijama u kontinentalnom području.

ZAGREB - Tvrtka Taxi Cammeo podnijela je zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu četiri kaznene prijave protiv Udruženja autotaksi prijevoznika grada Zagreba - Radio Taxi Zagreb, požalivši se na današnjoj konferenciji za novinare da ih često fizički i verbalno napadaju članovi Radio Taxi Zagreba. Taxi Cammeo podnio je kaznene prijave za neovlašteno snimanje i prisluškivanje, za uvredu fizičke osobe (vlasnika Cammea) i pravne osobe (tvrtke Cammeo), za zloupotrebu ovlasti u gospodarskom poslovanju zbog toga što, kako navode, Udruženje autotaksi prijevoznika krši poslovne običaje sredine u kojoj djeluje, a policiji su prijavili da je taksist Radio Taxi Zagreba nedavno napao Cammeova taksistu. Tehnički direktor Cammea Dražen Medić rekao je da se Cammeove djelatnike najviše napada na autobusnom i željezničkom kolodvoru te u zagrebačkoj zračnoj luci. Naveo je da ih se napada plinskim pištoljem i palicama ili ih se pokušava izgurati s ceste drugim vozilima.

ŠIBENIK - U nastavku potrage za Antoniom Bilić danas će se, između ostaloga, pretraživati područje od mjesta Malovan do ulaska u Gračac, a pretražit će se i bunar na području Otrića, izvijestila je jutros šibensko-kninska Policijska uprava. U pretrazi će sudjelovati oko 70 ljudi, većim dijelom policajaca Interventne, Specijalne i Kriminalističke policije, kao i vatrogasci. Policija nastavlja i kriminalističko-analitičko istraživanje svih do sada pribavljenih podataka i obavijesti.

KAŠTELA - U tijeku je gašenje požara na predjelu Rudina iznad Kaštela. Gori trava i nisko raslinje, a požar gase lokalni DVD-i uz pomoć kanadera i air-tractora. Dojavu o požaru vatrogasno operativno središte zaprimilo je danas u 10,46 sati od splitskoga vatrogasnog operativnog centra, izvijestila je državna uprava za zaštitu i spašavanje.

(Hina) xntod yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙